Томислав Дончев за последния запис с Борисов

01 август 2020 11:59   3 коментара   3437 прочита


Възможно е да сме водили подобен разговор, но не мога нито да потвърдя, нито да отрека, все пак става дума за събития от преди две години. С тези думи вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНТ последният разпространен запис на телефонен разговор на премиера. 

Той беше пуснат вчера и в него има ругатни, вулгаризми и нецензурни реплики. В разговора между Борисов и Дончев, президентът Румен Радев е наречен "прост летец" и "тъпанар", за тъпанари са обявени и по-голяма част от гласуващите. Премиерът пък е бесен, че данъците за автомобилите са вдигнати преди европейските избори. 


"Преди около две години, при планирането на бюджет 2019, много пъти сме говорили и спорили с премиера по темата за данъците за автомобилите. Възможно да сме водили подобен разговор по телефона, но аз не си спомням такъв с толкова епитети и толкова цветен. Става въпрос за разговор от преди две години", каза Дончев. 

Той подчерта, че не може да категоричен, защото са минали почти две години, защото такива разговори са се водили през ноември 2018 г. 

Попитан дали е редно, спрямо политически фигури, да се използват епитетите, които Борисов употребява в записа, вицепремиерът отговори: "Публично такъв разговор не трябва да се води". Той допълни, че големият въпрос е кой редовно и системно записва премиера. Попитан кой може да стои зад записите, Дончев отговори: Запитайте се кой има интерес от тази работа. /dnevnik. bg 

3 коментара
01 Август 2020 12:27 | Зарко
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Щом не отрича, ясно, че записа е автентичен.


01 Август 2020 12:29 | Gocho
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дончев ни работиш срещу Бойко. Как Бойко не вижда това.


01 Август 2020 19:49 | Стефанов
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ако Борисов е псувал само веднъж пред Дончев, той няма ка да не се сети за това. Но ако постоянно използва псувни, вулгаризми и простотии е напълно възможно Дончев да не се сети.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар