Тарторът Тони Хамстера работил за Алексей Петров, издирват още четирима

18 декември 2009 00:10   1 коментар   28945 прочита
МВР разпространи фотороботи на четири лица, които са наемали квартирите, където са били държани отвлечените
МВР разпространи фотороботи на четири лица, които са наемали квартирите, където са били държани отвлечените


МВР разпространи фотороботи на четири лица, които са наемали квартирите, където са били държани отвлечените

Тарторът на групата е с прякор Йожи е имал 12-годишна присъда за магистрални грабежи. Тя е издадена през 1993 г. и е пуснат за добро поведение. В групата водеща роля са изпълнявали още двама от организаторите - Културиста и Христо Георгиев - Хамстера. Хамстерът е бивш висаджия, имал е и група за разпространение на наркотици. За него се твърди още, че бил изключително жесток и умеел да всява респект в жертвите. Хамстера е работел известно време за Демби, след което го „напуска“ и прави своя бойна група.

Името му нашумя преди време и след побоя, който Илиян Варсанов му нанесе. Тогава той го преби с метална тръба пред дома му в ЖК „Стрелбище“ и го ограби. Високопоставен източник от МВР заяви пред Mediapool, че Тони Хамстера е работил за последно към застрахователна компания „Лев инс“ и е в близки отношения с бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров. Хамстера, чието име се завъртя и миналата година покрай зверския побой над журналиста Огнян Стефанов, уточни източникът на Mediapool. Според други източници бандитите са имали базов лагер в „Люлин“ 9 и „Бояна“.

МВР разпространи фотороботи на четири лица, за които има подозрение, че са наемали имоти в районите около София, където са били държани отвлечените. Гражданите, които са ги забелязвали в техните населени места, са призовани от полицията да сигнализират за това в районните управления или на тел. 982 83 63 като анонимността им е гарантирана. Стана ясно, че жертвите са държани в къща в някое от селата около София. Тя била шумоизолирана и с метални капаци.

В една от стаите била намерена забита в стената ножица, с която се предполага, че са отрязани пръсти на някои от отвлечените. От известното засега се знае, че това се е случило с двама от отвлечените - Ангел Бончев и Михаил Краус. Имало е и втора къща, пригодена за скривалище на жертвите на отвличания, но не е била използвана.

1 коментар
19 Декември 2009 21:40 | и
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

без
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар