СЗО бие тревога: Въпреки К-19 ваксините, в цял свят се случва нещо много притеснително 

13 април 2021 06:18   1 коментар   4921 прочита


 
Генералният директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Аданом Гебрейесус заяви по време на брифинг в понеделник, че в световен мащаб случаите на COVID-19 са се увеличили непрекъснато през последните седем седмици, докато броят на смъртните случаи е нараснал в продължение на четири последователни седмици, въпреки че по света вече са били приложени над 700 милиона коронавирусни ваксини. 

През януари и февруари светът отбеляза спад в случаите на COVID-19 в продължение на шест последователни седмици, което според д-р Тедрос Гебрейесус означава, че вирусът и неговите мутации могат да бъдат спрени, но ново разпространение на болестите е причинено от "объркване, самодоволство и непоследователност в мерките за обществено здраве". 

"Ние също желаем да видим как обществата и икономиките се отварят отново, а пътуванията и търговията се възобновяват. Но в момента отделенията за интензивно лечение в много страни са препълнени и хората умират - и това е напълно неизбежно", заяви шефът на СЗО. 

1 коментар
13 Април 2021 07:00 | Антиваксър
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ваксините са вредни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар