Свързват камерите на тол системата с МВР, скоро по тях ще глобяват за превишена скорост 

10 март 2020 07:55   1 коментар   3931 прочита


Камерите на тол системата, разположени из България, скоро ще започнат да следят и за превишена скорост. Това стана ясно от обществена поръчка на пътната агенция и инструкцията за обмена на информация между МВР, митниците и АПИ. 

Очаква се след като бъдат интегрирани системите на тези ведомства, данните за движение на превозни средства по платената пътна мрежа да могат да се получават в реално време. Изградените портални рамки, които работят от 1 март за тол системата ще подпомагат работата на КАТ и митниците. Те ще събират и подават информация към МВР, Агенция митници и НАП.

Според официалната статистика в страната има общо 295 рамки с камери, като в момента всички се използват за засичането на изминатите километри от товарните автомобили. И въпреки че те нямат вграден радар и няма да засичат моментната скорост, но ще могат да установяват средната скорост на даден водач. Така например на магистралата софтуер ще може да установи, ако се движите със средна скорост над 140 км/ч в даден участък и автоматично да генерира фиш с глоба за автомобила. 

Обменът на информация ще започне, след като бъде приета официално инструкцията за обмен на информация между АПИ, МВР и АМ. 

1 коментар
10 Март 2020 12:34 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Малко са камерите приятели, малко... А и микрофоните също. Спомням си един анекдот от миналото. Двама са в един апартамент и пииват. По едно време единия казва:"Знаеш ли колко готин виц за Вожда чух? " Другия отива до телевизора и го увеличава на макс - Давай вица.... Миг след това звъни телефона и строг глас звучи от слушалката: "Веднага намалете звука на телевизора... "
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар