Световни медии посочиха целта на атаката срещу Борисов

19 юни 2020 07:16   3 коментара   5880 прочита


 Българският премиер Бойко Борисов обвини политическите си противници, че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя ѝ към еврозоната. Това написаха чужди медии, цитирани от БГНЕС. Специално внимание беше обърнато на отправените към президента Румен Радев обвинения, че шпионира Борисов с дрон, получен от Китай. 

МИА коментира, че реакциите в България не стихват след публикуваните в публичното пространство снимки от обитаваната от премиера резиденция, на една от която се вижда как той спи полугол. „Съпартийците на Борисов изразиха отвращение от постъпката, а онези на страната на Радев се питат, защо изобщо някой би снимал тайно българския премиер, докато спи”, пише в публикация на агенцията.

Радев отговори на Борисов за дрона и снимките в спалнята! Медиите обръщат специално внимание на факта, че на шкафчето до главата на българския премиер има пистолет. Не са оставени без внимание и пачките с банкноти от 500 евро и няколко златни кюлчета, които изглежда, се намират в същата тази спалня.

„Евроактив” припомня, че преди седмица анонимен подател предостави на медиите запис, в който глас, подобен на този на Борисов, прави цинични коментари по отношение на друг политик, признава тормоз над компания и се подиграва с премиери на някои държави от ЕС.

Изданието подчертава, че записът вероятно е направен през април 2018 г. Борисов не оспори истинността на снимката, на която той спи в държавната резиденция, но всичко останало е постановка, организирана от неговите политически противници. В коментара си „Ройтерс” уточнява, че България, която е една от най-бедните страни на Европейския съюз, се надява да се присъедини към „чакалнята“ на еврозоната през юли.

Изданието цитира изказването на Борисов, че влизането в банковия съюз ще осигури строг надзор над паричните потоци и банките и ще постави категорично в евроатлантическата общност страната, известна като един от близките сателити на Съветския съюз. Събитието съвпадна с официалното напускане на ГЕРБ от Цветан Цветанов, който заяви, че тази политическа сила се е превърнала в център на „страх, интриги и посредственост“, пише „Евроактив”.

Борисов усеща и натиска от двамата скандални бизнесмени, с които е в конфликт и които се крият от правосъдието зад граница – бившия банкер Цветан Василев в Сърбия и бившия „цар на лотарията” Васил Божков в Обединените арабски емирства. Божков почти непрекъснато публикува във Фейсбук обвинения за корупция на Борисов.

Премиерът заяви, че атаките срещу него са вдъхновени от чужбина, като намекна, че от това печели Русия. Причината за тези атаки е, че през юли трябва да бъдат взети „геополитически“ решения и това изнерви неговите опоненти. Ройтерс подчертава, че въпреки обществения гняв заради ендемичната корупция в страната, популярността на Борисов нараства на фона на пандемията на коронавирус. България отчете сравнително ниски смъртни случаи от COVID-19, а две неотдавнашни проучвания на общественото мнение показаха, че неговата партия води пред съперниците си. 

  Blitz. bg:

3 коментара
19 Юни 2020 10:44 | Онко
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

О С Т А В К А ТИКВО.


19 Юни 2020 12:04 | Стефанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Хора, не се шашкайте - случващото е напълно нормално. Какво ви учедва, че премиера има мнооого пари? Божков с 4-5 хиляди наемни работници да има, а наш Б. дето държи държавата да няма? Не е честно, нали? Снимките? Какво толкова - дошло му на гости някое маце и човека ще се похвали. Нормално. Ако беше тридесет години по-млад щеше да се хвали с друго, но човек на неговата възраст по-убедително би изглеждал с пачки и кюлчета. А, и с пищака. И така - вместо да гледате в паницата на премиера, погледнете дерибейте в селото, абщеината, града, областта. Гледайте дребното, събирайте много дребни неща. А големите - тях има кой да ги гледа. На дребните големите не пречат. Пречат на големите световни и те ще ги издокарат. Някога...


20 Юни 2020 09:07 | �������� РИКО
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Световните медии не са посочили целта на атаката срещу Бойко, защото той е прекалено жалък и невзрачен за да вникват в неговия живот. Вие продажните медии изопачавате нещата и го правите значим, все едно световната съобщност е застанала зад голия хъркащ в спалнята тулуп с пистолет на шкафчето и пачки евро със златни кюлчета. Бойко още се изживява като мутра и не може да излезе от 90-те години. Световните медии му се подиграват. Когато стане въпрос за Бойко.. моето въображение моментално прави аналогия с Бай Ганьо.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар