Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години

24 април 2024 15:09   2 коментара   2044 прочита
сн. БТА
сн. БТА


сн. БТА

Руски православен свещеник, отслужил през март възпоменателна служба в памет на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, беше отстранен за три години от изпълнение на духовните си задължения, съобщи Московската епархия на Руската православна църква, цитирана от Ройтерс.

В съобщението, което е поместено вчера на епархийската интернет страница, не се уточнява каква е причината за наказанието за отец Дмитрий Сафронов, което го лишава от право да дава благословии и да носи расо и свещенически кръст до 2027 г.

Той освен това ще бъде преместен в друг храм в Москва, където ще изпълнява задълженията на църковен помощник.

"След като изтече срокът на епитимията (наказанието - бел. ред.), въз основа на отзивите от мястото на носене на послушанието ще бъде взето решение дали е възможно той да продължи свещенослужението си", посочва епархията.

На 26 март Сафронов отслужи посетена от хиляди хора панихида в памет на Навални, който беше най-яростният критик на руска земя на президента Владимир Путин и който почина през февруари на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония./Dariknews.bg


Още за: Навални   Русия   Още от: България и свят

Принтирай статия
2 коментара
24 Април 2024 16:52 | джуджи от кремъл
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Какво да очакваш от руски боклуци! После пак квичете какъв християнин е джуджето. Той е всичко друго, но не и християнин. Очаквам планктонът да се включи в негова защита.


24 Април 2024 17:49 | ХО-ХО
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

БОЖЕ, ПРОСТИ НА ДЖУДЖЕТО, ТО НЕ ЗНАЕ ЩО ВЪРШИ. ЗАГУБИЛ Е ДУШАТА СИ В ЖЕЛАНИЕТО ДА ПРИДОБИЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ. О, НЕРАЗУМНИ ДРЕБНИЙ ЮРОДЕ, ЗАЩО НЕ ЧЕТЕШ, НЕ ГОВОРИШ СВОЯ ЕЗИК И НЕ ДОБРУВАШ, ТАПИШОНЧО? ДАЖЕ И ФЪФЛИШ, КОГАТО СПРАВЕДЛИВО СИ НАСТЪПЕН.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар