Страшен скандал в парламента след закана на Бойко Рашков към Борисов

23 юли 2021 11:11   2 коментара   4018 прочита
Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Тази зала в годините назад е видяла много. Тук са се ковали съдбините на България, тя е станала сцена и на няколко дъна. Това каза от парламентарната трибуна зам. председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод изказване на Бойко Рашков.

По-рано служебният министър каза "съжалявам, че по време на мутренските времена не се справихме с лидера на ГЕРБ, но има време. Това каза министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков в отговор на Тома Биков от ГЕРБ, пише БЛИЦ.

"От вас зависи, дайте ми тази възможност", каза Рашков.
Той заяви, че като народен представител преди години се е държал много по-прилично от Тома Биков. "Написал съм повече от 100 текста по закони и считам, че съм бил полезен за нацията", допълни още Бойко Рашков.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Днес тази зала удари ново дъно. Министърът на вътрешните работи каза, че ще се разправи с партиен лидер. Мога да направя аналог само с това, което е станало през 1947 и казаното от Геоги Димитров от тази трибуна, заяви Томислав Дончев.

Думите му предизвикаха смут в залата и се наложи председателката на парламента Ива Митева да въдвори ред.В лично обяснение Тома Биков заяви, че Бойко Рашков не се е справил с нищо. "С Георги Илиев не се справихте, с Илия Павлов не се справихте. Докарахте държавата до крах. Това направихте вие и сега сте дошли да бъдете морален стожер на тази нация. Не може да бъдете морален стожер, защото помним", подчерта още Тома Биков.

Маноил Манев от ГЕРБ - СДС заяви, че когато един служебен министър се изправи и започне да раздава квалификации и да се моли да го направят министър в един следващ кабинет, е малко чудно мълчанието на председателя на Народното събрание. Той заяви, че се потъпква парламентаризма всяка минута.

"Предупредих министър Рашков да мине към конкретния отговор. Той направи тази квалификация, тъй като беше предизвикан. Той не премина към въпроса си. Вие предизвиквате министъра от самото начало, а след това се сърдите на неговата реакция. Той е министър и трябва да го уважавате като министър", обясни шефът на парламента Ива Митева.

Тя призова да се уважават министрите, независимо, че са служебни. От БСП разкритикуваха ГЕРБ да не говорят за погазване на парламентаризма, при положение, че техният премиер с години не е стъпвал в парламента. Социалистите призоваха да се охладят страстите.

2 коментара
23 Юли 2021 13:53 | Центъра
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Сбогом герб, сбогом тикво.


23 Юли 2021 14:41 | Vvv
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Тома Биков и томи дончев двете верни помярчета на каишка ги искаме на съд пред народа на плащада заедно с бойко цветанов пкп и всичките боклуци дето се скъсаха да крадат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар