Столичен хотелиер ще съди държавата заради украинските бежанци, оставили бомба след себе си

25 ноември 2022 00:05   2 коментара   4512 прочита


Очакваш някакви пари, за да си платиш данъци, кредити и така нататък, 7 месеца имаме забавяне, жалва се Стоил Далевски

Хотелиер ще съди Министерството на туризма заради неизплатени пари за украинските бежанци.

Стоил Далевски настанил в хотела си в София 23 избягали от войната украински граждани по време на най-голямата криза – още през март. От 7 месеца обаче в сметката му не е постъпил нито лев от държавата, разказа бизнесменът пред Флагман.бг. 

 

„Първата програма стартира през месец март, когато пристигнаха първите бежанци от Украйна. Настаних 23 души в хотела си, предимно майки с малки деца. По нея ми платиха само за месеците март и април. Оттам нататък не съм получил никакви средства от държавата по първата програма.

Втората, която започна през юни месец, я прекратих в началото на юли. Оттогава нямам настанени бежанци при мен. Министърът казва постоянно различни срокове, първо беше до 20 октомври, после пак сменяха датите и така до ден-днешен нищо не сме получили. А ни карат едни и същи данни да попълваме“, оплаква се хотелиерът. 

Той опроверга и информацията, че са единични случаите, в които собственици на хотелски комплекси не са си получили обещаните средства. 

„Поддържам контакт с хора от Министерството на туризма. Над 150 колеги са потърпевши. Това е само по първата програма. Не дават никакво обяснение поради каква причина е това забавяне, а лъжат, казват, че почти всичко са изплатили. Не може да продължава, това е подигравка с целия бранш“, казва още Далевски. 

Бизнесменът подчертава, че от негова страна всичко е било изрядно. Апартаментите и стаите, които са предоставили на украинските бежанци, обаче били в окаяно състояние. След тръгването им заварили помещения за основен ремонт. Бизнесменът не обвинява обитателите, тъй като те били с малки деца. Но се наложило доста да инвестират в освежаване и закупуване на на нова техника. 

„Очакваш някакви пари, за да си платиш данъци, кредити и така нататък. 7 месеца имаме забавяне. Нас кой ни чака толкова? Веднага ни запорират сметките, има изпълнителни дела“, оплаква се хотелиерът.

Стоил Далевски вече е разговарял с адвокати и ще започне съдебен процес срещу държавата./Blitz.bg

2 коментара
25 Ноември 2022 08:34 | възмутен
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Лакоми гъзове


25 Ноември 2022 12:18 | ##
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

" Лаком гъз, кръв сере! "----така е казал народа и се оказва, че е истина! Тъпаците се радват на държавната "помощ" от по 15лв., ( която идва с огромно закъснение, или изобщо не идва ) на хохол и губят 30-100лв. на обикновен турист..... та народа си е прав!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар