Според Найденов състоянието на армията е много по-лошо от това, което си е представял

13 юни 2013 11:15   5 коментара   3206 прочита
Военните хеликоптери могат да се използват при аварии или произшествия, подчерта Ангел Найденов. Сн.: БГНЕС
Военните хеликоптери могат да се използват при аварии или произшествия, подчерта Ангел Найденов. Сн.: БГНЕС


Военните хеликоптери могат да се използват при аварии или произшествия, подчерта Ангел Найденов. Сн.: БГНЕС

Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че състоянието на армията е много по-лошо от това, което си е представял. Бойните хеликоптери не може да се разглеждат като въздушни таксита на властта, каза още той.

За лошото състояние на армията било достатъчно да се чуят оценките на командирите на видовете въоръжени сили, каза Найденов по БНТ.

В плана за развитието им е записано, че за отбрана трябва да се отделят 1,5% от БВП, а процентът винаги се е движел от 1,25 до 1,35, което означава постоянен недостиг от порядъка на 150-200 млн. лева, уточни Найденов.

Министърът допълни, че и структурата е изкривена - 74% от всички разходи отиват за личния състав и само 5% - за капиталови разходи, с които няма как да се инвестира в модернизация на армията.

Найденов коментира и темата за използването на бойни хеликоптери от представители на властта така:

"Чух, че полетите, превозващи министри и премиера, са част от бойната подготовка (това каза Борисов - б.р.). Поддържала се тренираност, но това е опит, който се придобива още във военновъздушното училище. Не виждам нищо специално в полета от точка А до точка Б, когато на борда е премиерът. Бойните хеликоптери не може да се разглеждат като въздушни таксита на властта, това е абсурдно."

По думите на министъра, ако има бедствие, аварии или произшествия би могло да се изпратят военни хеликоптери.

"Но извинявайте, да те чака хеликоптерът и да те свали в селото, и там да те чака целият кортеж на НСО, не разбирам тази схема", допълни Найденов.

Той отново припомни, че за времето от 1 юли 2009 г. до 31 декември 2012 г. са изпълнени 67 задачи с военно-транспортни самолети в интерес на правителството на Бойко Борисов. Това е струвало на бюджета на ведомството 812 325 лв., а сумата не е възстановена.

"Тези пари може да изглеждат малко, но това е една четвърт от сумата за гориво за тренировъчни полети", категоричен бе Найденов.

източник: dnes.dir.bg

5 коментара
13 Юни 2013 14:55 | пери
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

И това ли най-големия проблем на армията бе простаци с простаци-67 полета за 3 години. Егати профаните червени. Не отвличайте вниманието на народа с кьорфишеци а вземете работете, че сме приготвили сопите комунистическа и говедата долни. Излъгахте пенсионерите и мангалите да гласуват за вас и сега ми се правите на интересни. От ден на ден все повече ви влиза, ама като мърдате по-лошо става. Но нищо идва Видовден и тогава ще има бой по канчетата.
А пък имайте късмет да не ни изплатите навреме субсидиите за животните, тогави слон ще ви гази мръсни говеда червени недоносени.


13 Юни 2013 15:00 | Цеци
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Цеци изкарвай записите, че тея червини говеда се самозабравиха. Тия са като отвързан кон - ритат като побеснели. Ама палачинката се обръща и тогава няма да повторим грешките си, а ще ви мачкаме като гниди, докато ви наврем в кучи задник. Тогава и ДС няма да ви спаси.


13 Юни 2013 15:09 | асен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ало гербаджиите по леко с обидите, ако обичате. Ние не сме "червини" говеда, а сме си най-обикновени български пенсионери. Не ни пука за вертолетите на Найденов, а искаме веднага да ни вдигнат пенсиите, както обещаха и за това гласувахме на изборите. Иначе умираме от глад и болести и не можем да си платим сметките.


13 Юни 2013 15:14 | Пери
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Асене, ще ти вдигнат пенсията кога ти се вдигне оная работа. Демек никога. Не гледаш ли че лъжат като дърти цигани бе човек. Борисов поне строеше пътища и детски градини, а тия само лопотят по цял ден. Заради тях не гледам вече и телевизия. Пуснеш една програма-Найденов, пуснеш втора-Мая Манолова, пуснеш трета-Станишко. Ай сиктир вече бе, писна ми да ви гледам нахалните мутри.


13 Юни 2013 21:06 | той,,,,,
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

всички които се изредиха във власта са подставени - изпълнителни директори на червените и всякакви там цветове, все са тяхни! Тук сме осъдени на смърт----с нашите пари от данъците ще ни пребиват и демокрацията и хубавия живот само ще го сънуваме! И Бойко си гледаше Софията и магистралите и големите пари--за народа хич не му пукаше! Не сме забравили какво говореше и какво направи, Нищо! Асфалт и Метро не се ядат а хората мрат като мухи от глад и болести а те, парцали ни мотат сякаш сме малоумни,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар