Спас Русев плати дълг на "Левски" за 3 млн. лв.

04 юни 2020 12:59   1 коментар   2639 прочита


Бившият собственик на "Левски" Спас Русев е направил жест в полза на клуба, като е платил с лични средства голямо задължение на клуба. Става въпрос за сума от 3 млн. лв., дължима от "Левски" към "Виваком", където Русев продължава да е основен акционер.

"Да, истина е, че поемам с лични средства задълженията на "Левски" към "Виваком". Вече съм говорил с борда на директорите в компанията, като всичко е уточнено. Радвам се, че ще мога да помогна на "Левски" в този тежък момент. Мисля си, че всички в България и по света видяха, че феновете направиха страхотни неща, за да може тяхната любов да съществува. Не искам да говоря за моята част от управлението. Единственото сигурно е, че "Левски" ми влезе във вените", коментира Русев пред "Спортал".

Бизнесменът бе собственик на футболния клуб от лятото на 2016 г. до януари 2019 г. При напускането му дълговете на "Левски" възлизаха на около 32 млн. лв. По-късно, при управлението на Васил Божков задълженията са свити до 16 млн. лв. Сегашният жест на Русев идва в критичен момент за "Левски", тъй като новият собственик Наско Сираков (който трябва да бъде утвърден като такъв на общо събрание на 6 юли) трябва да предприема спешни действия, за да предотврати напускане на футболисти заради неплатени заплати и обявяване на клуба в несъстоятелност.

Русев продължава да е собственик на "Виваком", тъй като все още не е влязло в сила и не е одобрено от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) споразумението с телеком и медийната компания United Group./segabg.com

1 коментар
04 Юни 2020 17:34 | Мама кажа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дългата ръка на шиши.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар