Соломон Паси: Руският шпионаж не е случайност, Путин е най-голямата заплаха за НАТО

06 декември 2019 10:16   4 коментара   2779 прочита
Снимка: Булфото
Снимка: Булфото


Снимка: Булфото

Трябва да се отдаде значимото на тези, които направиха сделката за F-16, каза още бившият външен министър

Руският шпионаж не е случайност. Той е добре планирана мащабна, глобална операция. Не може да се говори за никакви случайности. Най-голямата заплаха за НАТО се очертава президентът Путин. Това заяви пред Нова тв бившият външен министър Соломон Паси.

"Понеже стана дума за НАТО, защото Русия беше в центъра на вниманието. Добрата новина е, че България влезе в клуб 2%. Това бяха държавите, поканени от Тръмп на обяд, по повод това, че са постигнали целта 2% от БВП. Това е нещо като натовския Шенген. Ще се взимат важни решения занапред и България е влязла в тази ексклузивна група. Аз не хваля правителства за щяло и нещяло, но този път трябва да се отдаде значимото на тези, които направиха сделката за F-16", каза още той.

"Никой не ни пречи да произвеждаме и да продаваме. Това е една много благородна кауза. Атлантическият клуб не веднъж е подкрепял военната индустрия в България, защото ние сме били и отново можем да се превърнем в износител на такава продукция", смята Паси.

"Военните разходи са част от охраната, а не част от социалните придобивки. Това го прави всяка държава. В НАТО работи Член 5, който казва, че ако една държава е нападната, това означава, че всички държави са нападнати и те като един оказват защита на тази държава", обясни бившият външен министър.

"Всъщност това, което в лондонската среща се очерта, е, че най-голямата заплаха за НАТО се очертава президентът Путин, той се приравнява към терористичната заплаха. За това беше казано, че трябва НАТО към Русия да се отнесе с масивна отбрана и диалог", смята Соломон Паси.

източник: dnes.dir.bg

4 коментара
06 Декември 2019 11:53 | Стефанов
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Лукав си Соломоне, човек би казал че си евреин... Чунким американцте, ингилизите, дойчовците и франсетата не правят шпионство? Погледни управниците ни - ЦРУ, Ми, БНД и кой знае какво си още... Та руснаците ни сега са главния враг. Ще ни шпионират. Какво искаш - кафе да ни сервират, или водка? Но защо уж приятелите ни дебнат? Сигурно не ни верват? И заради такива като теб...


06 Декември 2019 14:07 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ПОДЛИЯ И МРЪСЕН ПЕДАЛ -ЕВРЕИН ПЛЮЕ ПО РУСИЯ И ПУТИН НО СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ ОПИТА МИРИСА НА НОВИЧОК. ПУТИН БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ. ТЪП И ОГРАНИЧЕН МУХЛЬО КОЙТО СЕ СТРЕМИ ДА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕ ТА ДАНО НЯКОЙ ГО ЗАБЕЛЕЖИ. ПЪЛЕН БОКЛУК. ЧОВЕК С НЕРАЗВИТЕ НОРМАЛНИ НАВИЦИ И ВЪЗПИТАНИЕ. ВСЕ Е ДНО Е РЪСНАЛ В ГОРАТА СРЕД ЖИВОТНИТЕ. НО И ТЕ СА ПО УМНИ ОТ НЕГО. ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ Е ИЗЛЯЗЪЛ ОТ ТАЗИ СТРАНА УЧИЛ Е ОБРАЗОВАЛ СЕ Е ПОЛУЧАВАЛ Е ОБРАЗОВАНИЕ И Е ИМАЛ РОДИНА, КОЯТО ПРЕДАВА ПОСТОЯННО НА ЕВРЕЙСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. БОКЛУК СИ ИЗРОДЕ ЕВРЕЙСКИ С 250 РАЗНОВИДНОСТИ НА ПОЛА. ТАКИВА ИЗРОДИ НАВРЕМЕТО СА ГИ УБИВАЛИ КАТО СА ГИ ИЗГАРЯЛИ В ПЕЩИТЕ НА ГЕРМАНИЯ.


06 Декември 2019 17:34 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Мони, много си зле човече.


06 Декември 2019 21:08 | БИБОВ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ОСТАРЯВАМЕ БАВНО/повторение/ НЕУСЕТНО ДОРИ, ПО-ВИДИМО АЗ, ПО-НЕВИДИМО ТИ.....,. За съжаление с възрастта идват и деменция и старческо оглупяване и нощно напикаване и ОСИРАНЕ МОНИ, ОСИРАНЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар