Собственикът на Хиполенд: Вътрешният министър не знаеше за акциите срещу нас. Беше ядосан! 

06 септември 2020 08:29   2 коментара   3241 прочита


 
 

Изненадата е, че три различни инстанции по едно и също време идват на проверка и съвсем случйно тя съвпада с мое изявление във Facebook от името на фирмата. 

Вътрешният министър не знаеше за акцията на ГДБОП срещу нас. Беше ядосан, че нещо става без негово знание! 

 

Това заяви изпълнителният директор и собственик на веригата за детски играчки Мариан Колев, който в студиото на БТВ разказа за вчерашната неочаквана акция на три институции по едно и също време срещу фирмата - ГДБОП, НАП, Икономическа полиция, Агенция "Митници", която съвпадна с негово изявление срещу полицейското насилие по време на протестите. 

 

"Бях изненадан, някъде към 3:30 ме потърси министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Човекът беше доста коректен, спокоен, само, че той ми сподели, че е изненадан и ядосан, от това, което се случва, защото то по някакъв начин компрометира усилията на ведомството, което управлява. Той не знаеше причината за тази акция. Той беше сърдит, че нещо става без неговото знание. Една такава акция ме тревожи, нещо ако минава през главата на министъра, кой натиска копчето, кой казва да", посочи пред bTV Колев. 

 

 

Проверката срещу Хиполенд бе прекратена още вчера. Националната агенция по приходите е установила несъответствие от 9. 60 лв. в касата на фирмата, като по всяка вероятност ще бъде съставен и съответният акт. 

 

"Всеки би си помислил, че това не е нормално. Тези три институции по принцип са длъжни да извършват проверки. Колкото по-голяма е една фирма, толкова по-засилен трябва да е контролът. Тук изненада няма. Изненадата е, че три различни инстанции по едно и също време идват на проверка и съвсем случйно тя съвпада с мое изявление във Facebook от името на фирмата. Този пост имаше много реакции. Не виждам друга причина. Съвпадения винаги се получават, но понякога случайностите са прекалено случайни... ", коментира Колев. 

 

Собственикът на "Хиполенд" благодари на всички граждани за показаната подкрепа. Преди дни изпълнителният директор Мариан Колев се оплака, че полицията едва не е ослепила 17-годишния му син, който бил напръскан от упор с газ на протеста на 2 септември. Служители на компанията редовно участват в протестите срещу правителството и главния прокурор. 

От МВР посочиха, че акцията е за противодействие на некоректни търговски практики и закононарушения при внос и търговия с карго стоки. "Не познавам Александър Сталийски, не познавам Пеевски. Фирма на Сталийски ми беше отправила предложение да купи фирмата. Един от близките на Сталийските е казал: Ако продължавате да протестирате, ще ви фалираме за 2 минути", каза Колев. епицентър бг 
 

2 коментара
06 Септември 2020 11:02 | Чукча читател
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Герб ни върнаха с 50 години назад.


06 Септември 2020 18:58 | Стефанов Ъ.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Господине, попитайте Главния секретар на МВР по въп роса. Действително Министъра не е длъжен да знае/а и няма как/ за действията на професионалното ръководство на МВР. А иначе сте прав - съвпаденията са направо фантастични. Явно има някакъв център, който дърпа конците? Дали не е някоя Политическа полиция/извинете за сдумите, недопустими за една утвърдена и служеща за пример демократична държава/.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар