Собственици на заведения: Ако не отворим, може да стане като в Италия 

20 януари 2021 06:30   2 коментара   4022 прочита


  Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с ресорните министри, за да разговарят за отварянето на заведенията и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа. 

"Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел. До понеделник ще се вземе решение. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища", каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. 

"Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим дори при 50% от капацитета. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафенета и сладкарници. Властите предлагат това да се случи на 18-20 февруари", обяви той. 


 

По думите му заетите в бранша не са съгласни завденията да затварят преди 23:30 ч. "Има 30 случая на заразяване и 30 неразкрити. Нашият бранш спазва мерките. Ако останем затворени, тези 60 случая ще станат 20 000", прогнозира Алибегов. 

Емил Коларов от СЗБ подкрепи изказването на Алибегов. 

Припомняме, че над 50 000 италиански ресторанта отвориха врати в последни 24 часа. Ресторантьорите отвориха в знак на протест с мерките, които са наложени от местните власти. 

Всички ресторантьори са обединени и сключват съюз независимо от ограниченията. Ресторантите започнаха да приемат клиенти още от събота. 
 
Според тях това е единственият начин да се спре правителството в опитите им за строг контрол и тотални ограничения по време на пандемията. Глас бг 

2 коментара
20 Януари 2021 08:55 | от кукуряхцево
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Значи - разболявайте се - мрете - ние ще си работим . БОЙ - САМО БОЙ- иначе не се оправяте вие . Имали инвестиции - ами и аз имам инвестиции ама спазвам мерките. Да сте си правили сметката когато сте инвестирали . Данъкоплатците не сме ви виновни. От вас по разпищолено племе няма . Намалете ни ДДС - ДАВАЙТЕ ПАРИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО . Е АЙЙЙ СИКТЕР ДА НЕ КАЖА НЯКОЯ ПО ЦИНИЧНА ДУМА.


20 Януари 2021 11:06 | До последния
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Абсолютно си прав!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар