След предложението летище в Милано да носи неговото име! Берлускони е мъртъв, но не дава мира на италианците

10 юли 2024 07:53   1642 прочита


"Какво следва? " „Bunga Bunga Airlines“? “ 

 
 
След като беше предложено летището в Милано да бъде кръстено на починалия политик Силвио Берлускони, в Италия последваха поредица от реакции. 

Водеща реакция беше лявата група Млади демократи на Ломбардия, която стартира петиция с молба към властите да преразгледат решението. 


Предложението на правителството предизвика реакции и сред опозиционните партии, които подчертаха, че е спорно един от най-важните международни центрове в Италия да бъде кръстен на човек с противоречиво минало. 

„В Италия преминахме от кръщаването на летището на името на Фалконе и Борселино (съдии, които съдиха мафията) до Берлускони. От някой, който се е борил срещу мафията, до някой, който години наред е срамил Италия по света“, посочват от движението „Пет звезди“. 

Предложението беше коментирано и от заместник-председателя на градския съвет на Бела, място, разположено на 70 километра от летището. 

"Защо летището? " Това е несправедливост. Защо да не му посветим център за масажи с щастлив край? “, каза тя. 


Гражданите също коментираха предложението на правителството. 

— Какво ще стане след това? „Bunga Bunga Airlines“? “, гласи един от коментарите. 

Берлускони, който почина миналата година на 86 години, ръководи четири правителства начело на своята дясноцентристка партия Forza Italia и беше една от най-противоречивите фигури в съвременна Италия. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар