Симеонов: Искат да ме удавят в капка вода, ще ни рекетират

21 ноември 2017 09:51   1 коментар   3539 прочита
Проблемът по границата са полицаите, смята Валери Симеонов. Сн.: БТА
Проблемът по границата са полицаите, смята Валери Симеонов. Сн.: БТА


Проблемът по границата са полицаите, смята Валери Симеонов. Сн.: БТА

Има хора на които преча. Има хора, които се наричат политически опоненти, които искат да ме удавят в капка вода, но няма да стане".

Това каза снощи вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

По повод пограничната ограда и филма на Елена Йончева той напомни, че идеята за изграждането й била негова.

В едно нещо съм съгласен с Елена Йончева - там има корупционни схеми. Те обаче не са на най-високо ниво във властта, на ниско ниво, заяви Симеонов.

Той разкри, че е получил оплакване от войници. Граничните полицаи правят отделни патрули за охрана по границата, а войниците ги поставят на места, които са с камери.

Незаконното преминаване по границата е с помощта на гранични полицаи, твърди Валери Симеонов. Възможността за корупция е именно при граничните полицаи и затова при охраната е добре да се комбинират с войници, предложи той.

Гранични полицаи се настаняват на квартири при свои колеги в Средец, това е нередно, смята още Симеонов.

Здрава ли е коалицията?

Ние сме коалиционно правителство и аз съм представител на една от партиите в нея. Не държа да ми се чува думата и мнението, но смятам, че в една коалиция трябва да има нормални отношения и култура, но не винаги ги има, коментира Симеонов.

Част от решенията, свързани с кадри или общата национална политика не е редно да ги научаваме от медиите, критикува вицепремиерът.

По думите му оставката на г-н Главчев беше голяма изненада, защото при коментиране на инцидента на коалиционен съвет не е станало дума изобщо за оставка. Подаването й изненадало Симеонов.

Така той отговори на въпрос дали е обиден във връзка със случая "Главчев".

Вицепремиерът допълни, че кадровата смяна на поста председател на Народното събрание не е била съгласувана с Обединените патриоти.

По принцип решенията за оставките трябва да са колективно решение, категоричен е Симеонов.

Не мисля, че по този лек начин трябва да се постъпва, само и само да се укроти опозицията. Опозицията няма да бъде укротена, особено с тази дама, която играе ролята на джихадистка с пояс бомби, която само държи бутона. Симеонов каза, че има предвид Корнелия Нинова и прогнозира, че жестът към Нинова и БСП ще има стремглава ескалация на ултиматуми и рекет. В случая се опитваме да гоним котка с щафета салам, коментира Валери Симеонов.

По повод номинацията на Цвета Караянчева за поста на Главчев - председател на НС, Симеонов също каза, че било коалиционен въпрос, въпрос на разбирателство.

Той не се съгласи с квалификацията, че Бойко Борисов е едноличен лидер. Но имал навици (от преди), които не са полезни за коалиционно управление.

Като "труден въпрос" Валери Симеонов определи въпроса готов ли е да напусне коалицията. Отговорът също бил труден - какво ще последва от това - "ако ще доведе до предсрочни избори - не, не биха напуснали".

Вицепремиерът напомни, че с ГЕРБ имат споразумение за 4-годишен мандат, а управлението в момента по оценката му е успешно.

Лидерът на ВМРО, съпредседател на Обединените патриоти и военен министър Красамир Каракачанов обяви тази сутрин по БНТ, че в управленската коалиция няма напрежение.

“Конфронтация няма. Почти всяка седмица има политически съвет между ГЕРБ и ОП, категоричен бе той.

Той каза, че винаги е определял като грешка безсмислената конфронтация, защото е загуба на много енергия.

По мнението му политическите партии разделят обществото. 28 години ние сме единственото общество, което е толкова поляризирано и това е изкуствено направено, каза Каракачанов.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
21 Ноември 2017 13:05 | граничар
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Измамник от класа. Забрави за минималната пенсия. Ако Google карти пуснат нови сателитни снимки ще се види до къде са стигнали с оградата. Трасето на оградата е трасето на долното КСП, което беше широко, ореше се и т. н. Спестили са направата на просеки, пътища ....
https://www. google. bg/maps/@41. 9605854, 27. 6338674, 1402m/data=! 3m1! 1e3? hl=bg
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар