Сидеров в парламента: Искате Народен съд за мен

28 октомври 2015 11:15   1 коментар   3357 прочита
Волен Сидеров заяви, че някои хора искат да го видят опозорен. Сн.: БГНЕС
Волен Сидеров заяви, че някои хора искат да го видят опозорен. Сн.: БГНЕС


Волен Сидеров заяви, че някои хора искат да го видят опозорен. Сн.: БГНЕС

НС създаде временна комисия по искането на главния прокурор за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Решението подкрепиха 136 депутати, само 11 - от "Атака", бяха против, предаде БТА.

Задачата на комисията е да проучи дали са налице достатъчно данни за извършени престъпления от общ характер по исканията на главния прокурор както от 12 октомври, така и от 26 октомври.

Искането от 12 октомври са за даване на разрешение за наказателно преследване срещу Сидеров и Чуколов за инцидента пред денонощно магазинче на ул. "Раковски", за което прокуратурата събра доказателства, че са нанесли леки телесни повреди на двама полицаи.

Искането от 26 октомври е освен за разрешение за наказателно преследване срещу двамата, така и за задържането им заради първото им нахлуване в НАТФИЗ, когато заплашваха и обиждаха студенти.

Депутатът от "Атака" Явор Нотев, който е адвокат на Сидеров по делото срещу него за боя на полицай на летище Варна, опита да отложи разглеждането на второто искане, но предложението му бе отхвърлено.

Комисията, която ще се занимае с казуса, ще е от 17 депутати - по двама от всяка парламентарна група и един народен представител, нечленуващ в парламентарна група. Неин председател стана Димитър Главчев от ГЕРБ, а срокът на работата й е 7 дни.

Вчера лидерът на "Атака" вече заяви, че няма да даде сам имунитета си, поискан от главния прокурор, затова днес първа точка от дневния ред в парламента бе създаването на комисията.

От ГЕРБ предложиха още частично отпадане на депутатския имунитет - само при извършване на престъпления, но не и при изказвания и законодателна инициатива. Повечето партии ще подкрепят промяната, БСП обаче се обяви против.

Тепърва предстои обсъждане.

Сидеров: Искате Народен съд за мен

По време на дебата преди днешното гласуване самият Волен Сидеров заяви:

"Медиите и вие ми слагате присъда и искате тук като Народен съд да ме закопчаете и да ме осъдите, обърна се Волен Сидеров към депутатите от трибуната на НС".

Според него това решение е нарушение на Конституцията и правилника на НС.

"Председателят предлага това нарушение, защото това иска КОЙ. КОЙ ви казва да направите това, за да бъде заклеймен Сидеров? Исканията са изключително порочни – това е стъпило на един фалшификат" , добави лидерът на "Атака".

Той твърди, че медицинското свидетелство на ударените на ул. "Раковски" полицаи е издадено от съдебен лекар, който от 4 месеца е в отпуск по болест. Лично зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обаче отрече това вчера.

По думите на лидера на "Атака", ако България е правова държава, би трябвало да решава само и единствено съдът.

Националистът изтъкна, че в продължение на три седмици показва как може да се купи дрога в София и всичко това явно накърнило нечии интереси.

"Ако не ви интересува че в София има десетки дилъри, които продават дрога. Това е нещото, което ще продължавам да разобличавам. Знам, че някои хора искат да ме видят опозорен, но не се оставяйте на злобата и злорадството”, призова Сидеров.

Той заяви още, че по време на сблъсъците пред НАТФИЗ в изборната нощ полицаи са блъскали жена му, която наскоро роди, и била с операция.

"Казах им: бийте ме колкото искате, но не и жена ми. Те обаче го направиха", оплака се депутатът и заплаши колегите си от другите партии с възмездие.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
28 Октомври 2015 13:24 | пепи хлебарката
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ГОЛЕМ СИ БАТЕ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар