СИДЕРОВ: Кметът на Варна Портних на съд за престъпна небрежност, довела до смърт

20 юни 2014 10:44   1 коментар   4718 прочита


„До момента не видях посочване на конкретна вина. Приказки от общ характер за мене са бягане от отговорност. Конкретната причина е, че там, където е станало бедствието, има незаконни постройки, направени от цигани, които са стеснили въпросното дере, така че да се натрупа вода и после тя да прелее. Тези незаконни постройки е трябвало да бъдат отстранени от общината в лицето на кмета – от ГЕРБ, предишният също беше от ГЕРБ. Не са направили, каквото е нужно”, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Той се обърна към прокуратурата и призова да бъде потърсена отговорност, когато има отнети човешки животи. „Кметът на Варна трябва да застане на съд за немарливо изпълнение на служебни задължения, довеждащи до смърт“, добави Сидеров и призова прокуратурата да повдигне обвинение на кмета на Варна Иван Портних още днес.

Сидеров заяви, че трябва да има отговорност и припомни трагедията в с. Бисер, като подчерта, че ако тогавашния военен министър Аню Ангелов от правителството на ГЕРБ е бил изправен на съд е щяло да има прецедент.

Сидеров подчерта, че Варна може би е най-обирания, най-ограбвания град от всички досегашни градски управи, но никой досега не е понесъл отговорност. „Имаме непредумишлено убийство, това причиняване на смърт, поради немарливо изпълнение на служебни задължения. Кметът, общината е трябвало да премахнат незаконните постройки на циганите – повтарям. Защото през последните 20 години циганите правят каквото си искат и никой не ги наказва! “, добави още лидерът на националистите.

1 коментар
20 Юни 2014 18:16 | Иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Трола, който има най-голямата вина за сегашното положение в страната, защото се продаде за пари говори за съд?! Надявам се да има някаква по-висша сила, която да му въздаде това, което е заслужил. Която да му плати и за многобройните лъжи, с които съзнателно мамеше хиляди избиратели.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар