Ще се стигне ли до по-голям конфликт в Сирия с участието на Русия и САЩ?

10 октомври 2019 09:34   1 коментар   1509 прочита
Снимка: БТА
Снимка: БТА


Снимка: БТА

Над 120 млрд. са преките загуби за икономиката и търговията на Турция въз основа на тези военни действия, твърди Милен Керемедчиев

"Това е третата операция на Турция през последните години. Финансовите разходи на страната за последните 8 години възлизат на 200 млрд. долара, от които 40 млрд. долара са за военните операции, които тя провежда в Сирия, а 40 млрд. долара е похарчила за бежанците и за тяхното асимилиране в турска територия". Това заяви Милен Керемедчиев - бивш зам.-министър на външните работи в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Над 120 млрд. са преките загуби за икономиката и търговията на Турция въз основа на тези военни действия. Страната все повече затъва в това блато - както икономически, така и политически", посочи още той.

В сряда Турция започна военна офанзива срещу кюрдските сили в Северна Сирия. Турските въоръжени сили пресякоха границата със Сирия и пристъпиха към наземния етап от трансграничната операция срещу кюрдските милиции.

"Ердоган от години се изживява като световен лидер. Той се опитва да играе с големите на деня. Разбира се, получава удари и от Русия, и от САЩ, и от ЕС. В момента може би той би имал най-голям натиск от САЩ, тъй като те бяха и все още са най-големия поддръжник на кюрдите", посочи Керемедчиев.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
10 Октомври 2019 11:31 | Стефанов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Няма да се стигне до голям конфликт благодарение на респект, който имат участниците та към България - нейната външна политика и мощна армия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар