Шефът на НСО: Човек от близкия кръг на Борисов е направил снимките в спалнята му 

06 юли 2020 08:29   1 коментар   3360 прочита


 
 
Някой от близкия кръг на Бойко Борисов е направил снимките от неговата спалня. Това даде да се разбере в интервю за Би Ти Ви ген. Красимир Станчев. 

Въпросните снимки от вила "Секвоя", в която живее българския министър председател се появиха в средата на т. г. Те са направени в спалнята му в държавната резиденция в Бояна. На тях се виждат пачки с евро, кюлчета злато в чекмеджето на нощното шкафче на премиера, а отгоре пистолет. На една от снимките е спящият Борисов. Според премиера автентична е единствено снимката, на която се вижда, че той "сладко спинка". Останалите са специално аранжирани. 

 

"Защо да държа такива пари в шкафа, като имам сейф за това?! ", попита той. "Това е спалнята ми. Но тя е била и при Станишев, и при Орешарски. Даже не знам защо са ме снимали завит, да ме снимат гол!? Аз така спя. Само малкото момче ми липсваше в спалнята", коментира той по време на специален брифинг в централата на ГЕРБ на 17 юни т. г. 

Тогава стана ясно, че е започнала проверка в НСО за това как така се е стигнало до такива снимки в толкова охраняван от службата обект. 

"Проверката тече. Но по никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Разбирате, че всеки човек, както и политиците, имат кръг от хора, как са го преценили този кръг. Защото от нещо такова произтичат тези снимки. ", твърди сега в интервюто шефът на НСО и добавя: "Нашата съпричастност, в кавички, е как да ви кажа... има определен кръг лица, които се чувстват близки на това лице. За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки" 

Станчев категорично отрича да е възможно тези снимки да са правени с помощта на хора от НСО. "Вярвам на тези хора. Те са от 11 г. с него – с добри взаимоотношения помежду си. Те му вярват на него и той на тях. Няма как някой да си подложи такава динена кора", твърди той. 

На въпрос как се е стигнало до подобен пробив в толково строго охраняван обект, Станчев повтори, че снимките може да са само от кръга хора, на които премиерът "е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва". "Всъщност – така, според мен, се е случило", каза шефът на НСО. 

Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпа за бюджета. Можеха да предложат на НСО да направи промени в ЗМВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще съществува. Така пък Станчев коментира промените в ЗМВР. Епицентър 

1 коментар
06 Юли 2020 10:47 | Томчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да не го е снимала майката от Барселона?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар