Шарл Мишел не изключи въвеждането в Европейския съюз на паспорти за ваксинация срещу Covid-19 

18 януари 2021 07:22   1 коментар   1652 прочита


  


 

За ваксинационни паспорти все по-често се говори в Европа. Редица страни обмислят въвеждането им. 

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел не изключи въвеждането в Европейския съюз на паспорти за ваксинация срещу Covid-19. Те ще дадат възможност да свободно пътуване на всички техни притежатели, пише Монитор. 


 
Мишел добави, че тази тема е чувствителна и трябва да бъде обсъдена, което ще бъде направено от лидерите на страните от Европейския съюз следващата седмица. Пресслужбата на Съвета на Европа представи пред журналисти цитати от интервю на Мишел, което той направи за обществена телевизия в Нидерландия. 

Мишел смята, че подобна дискусия може да има два аспекта. Първият е дали държавите от съюза се съгласяват по принцип да въведат сертификат за ваксинация. Второ – ако това е така, кога може да се направи това. 

 

За ваксинационни паспорти все по-често се говори в Европа. Редица страни обмислят въвеждането им, което да даде възможност на притежателите им да пътуват безпрепятствено. Дания вече обяви решението си да създаде дигитални паспорти с информация кой е имунизиран. Австрия също предприе подобна стъпка. Испания пък отива още по-далеч – Мадрид вече обяви, че обмисля да изготви регистър на всички лица, които отказват да си поставят ваксина срещу COVID-19. 

1 коментар
19 Януари 2021 09:05 | Бай Ончо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МИНИСТЪР КАРАКАЧАНОВ ЩЕ ИЗДАДЕ ТАКИВА ПАСПОРТИ И НА МАКЕДОНЦИТЕ И НА БЪЛГАРИТЕ САМО ДА МУ СЕ ПЛАТИ. БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ ПАСПОРТИ ЩЕ ИМА. ГЕЙОВЕТЕ ОТ ЕВРОПА ПАК ЩЕ БЪДАТ ПРЕХЕБАНИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар