Северна Македония въвежда кризисна ситуация

21 ноември 2020 06:32   1 коментар   2303 прочита


  

Затягат се мерките и в Северна Македония. Ето какво се въвежда за следващия месец: 

На днешното си заседание правителството на Северна Македония реши да въведе кризисна ситуация с цел защита на общественото здраве в условия на пандемия от коронавирус, съобщи МИА. 

Извънредното положение ще трае 30 дни, считано от днес, а правителството ще информира за това държавния глава и парламента. Правителството ще предложи на Стево Пендаровски да разпореди участието на армейски служители за справяне с положението. 
Щабът към Центъра за управление на кризи има за задача да започне веднага с разработването на план за действие за превенция и справяне с разпространението на COVID-19, както и да направи преглед на състоянието на човешките и материално-техническите ресурси и да подготви план за координирани действия. 

Правителството реши министерствата на вътрешните работи, на отбраната, на здравеопазването, армията, Центъра на управление на кризи и Дирекцията за сащита и спасения да предоставят целия си капацитет на разположение за справяне с кризисната ситуация. 

1 коментар
21 Ноември 2020 19:16 | Стефанов Струм.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Закъсали бракята макета с коронатаи поискали кръвна плазма от България. Но условието било да е от българи с македонски корени...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар