САЩ и Русия ще водят диалог за намаляване на риска от ядрена война  

17 юни 2021 05:39   1 коментар   1694 прочита


САЩ и Русия ще водят диалог за намаляване на риска от ядрена война  

Президентите на САЩ и Русия публикуваха съвместно изявление за резултатите то срещата си в Женева, след като дадоха отделни пресконференции. 

В документа, публикуван на сайта на Белия дом, се казва, че Москва и Вашингтон смятат да започнат диалог за стратегическата стабилности. 


"Ние, президентите на Съединените американски щати - Джоузеф Р. Байдън, и на Руската федерация - Владимир Путин, отбелязваме, че Съединените щати и Русия показаха, че дори в периоди на напрежение са способни да постигнат прогрес в постигането на общите ни цели за осигуряване на предсказуемост в стратегическата сфера, намаляването на рисковете от въоръжени конфликти и заплахата от ядрена война. " - се казв в изявлението. 

Като пример за ангажимента на двете страни за осъществяване на контрол върху ядрените оръжия се посочва неотдавнашното удължаване на новия договор START. 

"Днес ние потвърждаваме принципа, че ядрената война не може да бъде спечелена и никога не бива да се води. " - уверяват двамата президенти. 

"В съответствие с тези цели Съединените щати и Русия ше започнат интегриран двустранен диалог за стратегическата стабилност, който ще бъде обмислен и ясен. Чрез този диалог ние се стремим да поставим основите на бъдещи мерки за контрол върху оръжията и намаляване на рисковете. " - се казва в заключение. 

 ите... 

По-рано, по време на пресконференцията си Джо Байдън заяви в отговор на журналистически въпрос за доверието му към Путин, че не става дума за доверие, а за общи интереси. 

На своята пресконференция Путин призна, че не е получил покана да посети Белия дом. Той също не е отправял покана към Байдън за визита в Москва. 

На срещата в Женева двамата президенти се споразумяха да върнат взаимно посланиците си в двете столици, след като бяха отзовани по-рано през тази година. Не се посочвят обаче сроковете, в които се очаква това да бъде осъществено. Нюз бг 

1 коментар
17 Юни 2021 07:45 | ��������РИКО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Разбира се! Световната Финансова Задкулиса (кукловодите), няма да допуснат Ядрена Война в която не се знае дали ще оцелеят и те с тяхните подземни градове! Новата Световна Война която ще доведе Финансовата Олигархия до Световна Власт и депопулация на човечеството вече тече и до няколко години ще даде резултат (огромна смъртност вследствие на ваксинация от псевдо "смъртоносен вирус")!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар