Русия призовава САЩ да "охладят страстите" за ядреното предупреждение на Путин

27 септември 2022 06:52   1 коментар   2328 прочита


Заместник-министърът на външните работи на Русия коментира в понеделник, че Съединените щати трябва да охладят страстите, след като Вашингтон предупреди Москва за ядрени оръжия в Украйна, съобщават РИА Новости и АФП. 

"Казваме на нашите американски партньори отново и отново, да използвам най-неутралната дума, че трябва, както се казва, да охладят страстите", каза Сергей Рябков. 

Вашингтон не трябва да ескалира конфликта и да го "приближава до опасна линия", каза Рябков пред държавната телевизия Първи канал. 

Президентът Владимир Путин отправи слабо завоалирана заплаха за използване на ядрено оръжие в реч в сряда, в която обяви мобилизирането на резервисти след украинските успехи. 

 

Държавният секретар Антъни Блинкън, в интервю, излъчено в неделя, потвърди съобщенията, че САЩ са изпратили частни предупреждения до Русия да избягва ядрена война. 

"Бяхме много ясни с руснаците публично, както и насаме, да спрем неконтролираните приказки за ядрени оръжия", каза Блинкън пред CBS News в Ню Йорк в кулоарите на Общото събрание на ООН. 

"Много е важно Москва да ни чуе и да знае от нас, че последствията биха били ужасяващи", каза Блинкън. "Всяко използване на ядрени оръжия би имало катастрофални последици, разбира се, за страната, която ги използва, но и за много други". 

Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на президента Джо Байдън, каза в отделно интервю в неделя, че Съединените щати са предупредили Русия на "много високо ниво" за "катастрофални последици" от използването на ядрени оръжия. 
 

1 коментар
28 Септември 2022 08:32 | гоше-АЧО-МИНЧО -СТОЙЧО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ФАЩ СА СЕ УСРАЛИ ОТ СТРАХ И ЛАЯТ И ЛАЯТ И СИ СЛАГАТ ПАМПЕРСИ ОТ СТРАХ -РУСИЯ ВИ ЕВА МАЙКАТА НА ВСИЧКИ АНГЛОСАКСОНСКИ ИЗРОДИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар