Русия към американците: Парите ви изгарят в Украйна

07 декември 2023 15:14   2 коментара   2520 прочита


Русия към американците: Парите ви изгарят в Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Белият дом използва предполагаемата руска заплаха като основание за продължаване на големите разходи за сметка на данъкоплатците. Това стана ясно след изявлението на президента на САЩ, Джо Байдън, който предупреди, че Русия може да атакува страна от НАТО, ако не бъде разгромена в Украйна, пише факти.бг.

Песков обвини Байдън в желание да продължи с военните разходи и изрази надежда, че има достатъчно разумни хора в Конгреса, които ще предотвратят това. Той също така обвини Белия дом в "демонизиране" на Русия и предупреди, че спирането на подкрепата към Киев може да доведе и до спиране на подкрепата от други западни страни.

Относно споразумението в рамките на ОПЕК+, Песков съобщи, че президентът Путин и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман са потвърдили конкретни споразумения, които ще спомогнат за поддържане на стабилността на световните петролни пазари. Те призоваха и другите страни от ОПЕК+ да се присъединят към усилията за намаляване на добива, считайки, че това ще служи на интересите на глобалната икономика.

В допълнение, Русия и Саудитска Арабия се споразумяха да активизират усилията си за поддържане на международния мир и сигурност. Също така, те се договориха да продължат сътрудничеството си по различни области, включително борбата с корупцията и развитието в сфери като геология, околна среда, водни ресурси, селско стопанство, продоволствена сигурност, туризъм, съдебна система, здравеопазване, медии и образование на руски и арабски език. Песков допълни, че Путин не е направил още официални изявления относно своята кандидатура за нов президентски мандат на предстоящите избори на 17 март.

 

2 коментара
07 Декември 2023 17:29 | Стефанов
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Войната в Украйна е идеална възможност на държавите да направят преглед на въоръжението си, подготовката на армиите и осъвременяване на схващанията си за водене на бойни действия. Какво правим ние? Подаряваме старото си оръжие. Добре. Но с какво го заменяме? Пак със старо към момента. А какво ще стане след 10 години? Ще стане супер старо. Американските "Страйкъри" горят като сухи клечки, Еф-16 натовските страни една по една ги премахват. Не беше ли по-добре да купим наполовина по-малко Еф-35 от тези 16-тки? Срещу руските бойни самолети ще ни вършат много повече работа, защото нали като натовска страна ние се готвим да воюваме срещу Русия. Друг военен противник наблизо ние нямаме. Или не е така? Извода е, че сега управляващите обвързват закупуването на оръжия с интересите на по-големите ни съюзници, а не с реалните интереси на родната армия.


07 Декември 2023 17:49 | Тир
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Стефанов анализа ви е точен и провален, но е и обществена тайна че купуваме каквото ни се каже и лижат топки хората във власта ама ги лижат на английски пари маеш
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар