Румен Радев: Новата оценка на сената на САЩ за България е съкрушителна 

06 март 2021 07:37   5 коментара   2566 прочита


 

Аз не съм опонент на правителството, аз съм обективен коректив. И ако управляващите се бяха вслушали в думите ми и в исканията на протестиращите, днес нямаше да получим тази съкрушителна оценка от комитета за външна политика на сената на САЩ. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. 


Коментарът на държавния глава се отнася за съвместното изявление на сенаторите Боб Менендес и Джим Риш от сенатската Комисия за международни отношения, в което се говори за „постоянна корупция, западащата медийна свобода, политизиране на правораздаването и други заплахи за върховенството на закона“, които представляват „сериозни предизвикателства пред двустранните американско-български отношения“. 

Румен Радев коментира, че ако правителството не слуша него, то поне може да се вслуша в оценката на САЩ, ако държи на тях като стратегически партньор. 

Държавният глава и върховен главнокомандващ на българската армия даде висока оценка за представения му анализ за подготовката ѝ. Той коментира, че документът впечатлява със своята откровеност, обективност и визионерство, които не са били характерни за предишни анализи. 


 
Радев благодари на военнослужещите и подчерта, че човекът трябва да е във фокуса на развитието на въоръжените сили, като екипировка, мотивация, социален статут и подготовка. Той изтъкна като проблеми застрашителното намаляване на нальота на военните ни летци, което вече е опасно. Президентът предупреди също, че учебната ни авиация може да остане без самолети, което на практика обезсмисля това, че ще имаме доставка на нови изтребители. Трети проблем е забавянето на проекта за нова бойна машина за пехотата. 

Вече е много късно управляващите да търсят индулгенция за отмяната на официалните чествания на 3 март на Шипка, коментира президентът. „Мотивите за това бяха само политически, не здравни“, категоричен беше държавният глава. Petel bg 

 

 

5 коментара
06 Март 2021 11:56 | ���. K������� ������
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ДЕБИЛА мунчо ПАК СЕ Е ОСРАЛ!!!
НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ НЕ СЕНАТА, А 2 ЛОБИСТИ СЕ ИЗКАЗАЛИ:)))


06 Март 2021 14:36 | До горния олигофрен
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ ДЕБИЛ ВЪВ ФОРУМА СИ, ВСЕКИ ДЕН ГО ДОКАЗВАШ. УМРЕЛО КУЧЕ.


06 Март 2021 14:39 | До първия глупак- К
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Охоо и дебила с ник "К" се появи. Поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си на държавна хранилка от герберастите, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???


06 Март 2021 15:56 | джоро
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

и тебе какво те засяга, бе фигуранте?! да не си им васал? освен това не е "целия сенат", а само двамца от най дребните риби дето търсят някъде са си почешат самочувствието, дето хич го няма!


06 Март 2021 15:58 | джоро
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

"държавната кратуна" отново се изказа неподготвен!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар