”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина
   –егистрац舫абравена парола

–умен –адев: »ма нужда от хора, за които честта, дългът и морала не са красиви фрази, прикриващи користни интереси


16 септември 2018 10:24   2244 прочита

—нимка: ѕрезиденство на – Ѕългари€
—нимка: ѕрезиденство на – Ѕългари€


—нимка: ѕрезиденство на – Ѕългари€

ѕрезидентът говори пред Ќационални€ събор на запасното войнство


ƒейността на офицерите и сержантите от запаса и резерва е изключително важна за патриотичното възпитание на младото поколение. ќсобено днес, когато младежите имат все по-малко съприкосновение с военната служба тр€бва да оценим този принос за спо€ването на връзката между арми€ и общество, за спо€ването на връзката между поколени€та военнослужещи, ко€то значително отслабва след десетилети€ на непрестанни реформи. — тези думи президентът –умен –адев се обърна към участниците в Ќационални€ събор на запасното войнство. ¬ словото си държавни€т глава подчерта,че –одината има все по-гол€ма нужда от хора, за които пон€ти€та чест, дълг, достойнство, морал и себеотдайност не са просто красиви фрази, зад които се прикриват користни интереси.

ѕо думите на президента службата на запасното войнство е минала в тежки и предизвикателни времена, когато е тр€бвало да компенсират нелеки политически решени€ в сферата на отбраната, да режат техника и да закриват поделени€, едновременно да съкращават хора и да мотивират всички оставащи да служат в€рно, безкористно и всеотдайно. "¬ие тр€бваше в услови€та на непрекъснато намал€ващи ресурси не само да пазите способности, но и да развивате нови и да пазите живота и здравето на своите колеги и подчинени. “р€бваше да издигате авторитета на Ѕългарската арми€ и да създавате съвместимост с нашите съюзници", допълни президентът.

¬ словото си пред гостите –умен –адев подчерта, че независимо от политическите превратности запасното войнство винаги е служило в€рно и достойно на родината и днес когато Ѕългари€ е член на Ќј“ќ, когато —ќ—«– е уважаван член на междусъюзническата конфедераци€ на офицерите от резерва (CIOR), Ѕългари€ и нейните интереси продължават да бъдат кредото и смисъла на техни€ живот.

ƒържавни€т глава за€ви, че вече повече 110 гoдини офицерите и сержантите от запаса и резерва търс€т и намират различни организационни форми в интерес на отбраната на страната, в служба на ц€лото общество и в защита на социалните права. "¬ие, генералите, адмиралите, офицерите и сержантите от резерва и запаса сте напуснали службата под знамената, но продължавате да се борите за една по-справедлива Ѕългари€ и ние българите ще спечелим заедно тази битка за законност, в ко€то ¬ие ще имате съществен принос", допълни президентът.

–умен –адев коментира, че много запасни офицери и сержанти та€т дълбоко в душата си болка от начина, по който са се разделили с ¬ъоръжените сили, от това, че техниката и поделени€та, на които са посветили младостта и живота си днес тънат в руини, както и че натрупаните през годините способности професионални, организационни, лидерски са недооценени, непотърсени и ненужни в нашето съвремие. "«нам, че изпитвате болка от ваши€ социален статус и положение днес в съвременното българско общество. » въпреки всичко това знам, че нито за миг не си и помислихте да изневерите на Ѕългари€, на български€ народ и на клетвата, ко€то положихте", каза още държавни€т глава.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: –умен –адев  поколение  служба ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.