Росен Плевнелиев: В трудни времена се изисква силно лидерство

09 юни 2019 11:05   1 коментар   2954 прочита
Снимка: БТА
Снимка: БТА


Снимка: БТА

Експрезидентът смята, че все по-силна изглежда кандидатурата на Мишел Барние за председател на Еврокомисията

В трудни времена се изисква силно лидерство. Именно това е надеждата, че Европейският съвет, който отговаря за избора на следващия лидер на ЕК, ще вземе това предвид, коментира по БНТ президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

По неговото мнение шансовете на Манфред Вебер и Франс Тимерманс да оглавят следващата комисия не са големи. Разбира се, Европейският съвет ще вземе своето решение. Все по-силна изглежда кандидатурата на Мишел Барние.

Ниската избирателна активност, на която бяхме свидетели на европейските избори, е един сигнал към всички. За мен най-големият проблем е този. Доказателство, че гражданите имат ниско ниво на доверие към институциите и политическите лидери, каза Плевнелиев.

Манфред Вебер е водещия кандидат на Европейската народна партия за председател на ЕК, а Тимерманс - на Партията на европейските социалисти. Срещу Вебер се обявиха очертаващите се като нов балансьор в Европейския парламент либерали (групата АЛДЕ), към които се присъединиха и от партията на френския президент Еманюел Макрон "Република". Именно те подкрепят евентуалната кандидатура на Мишел Барние (който също е от Европейската народна партия).

Президентът Плевнелиев коментира и оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ. "Г-н Цветанов си тръгна след един мъжки и честен разговор с министър-председателя. Според мен в този разговор е станало ясно, че тандемът Борисов - Цветанов, който работеше пред очите на обществото дълги години, се е пропукал."

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
09 Юни 2019 23:12 | zapoznat
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

"..... коментира по БНТ президентът Росен Плевнелиев.... "---ЕКС/БИВШ.... но не и президент, а и ЛИЗАЧ на чужди задници е Роско ! На всички ни писна появата му навсякъде с неговите ТЪПИ и "антикомунистически" изказвания, с които той самият е закърмен!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар