Росен Желязков: Мария Габриел да получи втория мандат от президента

27 май 2023 11:12   7 коментара   4820 прочита
Росен Желязков Кадър: bTV
Росен Желязков Кадър: bTV


Росен Желязков Кадър: bTV

"Не съм разговарял с Мария (номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел), но си мисля, че нейната позиция в момента ще бъде като на човек, на когото са счупили доверието. И това може да бъде възстановено – говоря от свое име, ако от „Продължаваме промяната“ ясно и категорично кажат, че при президента ще отиде Мария да получи мандата".

Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков във връзка със записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната", пише 24 часа.

Желязков уточни, че не е слушал целия запис, а е чел заглавията в медиите, свързани с него.

Той обяви още, че не е вярно, че Габриел почти се е разплакала по време на разговорите с ПП-ДБ и напомни, че е участвал в тези разговори. 

"Който познава Мария, знае, че тя не е от момичетата, които плачат. Този разказ има белезите на една много неприятна презентация на жената в политиката като нещо ретроградно – видите ли в един момент няма кураж и си изпуска нервите. Тази интерпретация е вредна", подчерта председателят на парламента.

Той обяви, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията от гледна точка на мандата.

Риторичен въпрос е дали с изваждането на този запис в този момент не се минира процесът по съставяне на правителството с втория мандат, каза председателят на НС.

Той отказа да коментира поста във Фейсбук на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова: "След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там".

„Ние трябва да съумеем в момента да върнем доверието в процеса, а доверието в процеса може да се върна само ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран, а не кабинет с политически задачи, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието. И тогава ще се сочи някой за виновен – в случая ще се сочи ГЕРБ за виновен, че е развалил кабинета“, коментира Желязков.

Според него важен гарант ще е "Демократична България", които са настоявали за експертен кабинет и са отказали да предлагат свои хора в него.

Според него важен гарант ще е "Демократична България", които са настоявали за експертен кабинет и са отказали да предлагат свои хора в него.

7 коментара
27 Май 2023 11:42 | Да бе,да!
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Само и само да е НАШ ЧОВЕК! Колко са жадни за власт герберастите! Сигурно е много блага тая пущина. И не само гербаджии-всички са се вкопчили здраво в нея. За да се оправят нещата-ВСИЧКИ ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В ЛИСТИТЕ и един от последното място-ДА СЕ МАХАТ-ДА ГИ НЯМА НИКЪДЕ! Тогава всичко ще се подреди-ще се разберат и дано нещата тръгнат. ТЕЗИ сега ще досъсипят България!


27 Май 2023 14:26 | Ханко брат
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

ДО ГОРНИЯ ОЛИГОФРЕН:
РУСКАТА ПОДЛОГА МУНЧО МНОГО СЕ НАДЯВА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ИДИОТИ КАТО ТЕБ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪСИПВА СТРАНАТА НИ!


27 Май 2023 15:39 | brindo
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

i da vzemete mandata 6tesi ostanete s pr1st v usta. 6te si iskarat. 9. te meseca i 6tese odtegliat, obre4eniste. a sledtova i izbiratelite 6tevi imat za predateli. i 4ao.


27 Май 2023 23:01 | Пешо
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

.... и още един за следващите избори.....


28 Май 2023 09:41 | До Ханко брат
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ти си уникално глупав, герберски трол.


28 Май 2023 12:31 | 2850
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

тоя колко е гнусен, както и всички останали политици, мамицата да ви еба крадлива, подлоги на чужди господари, да пукнете дано


28 Май 2023 17:23 | Хан Крум
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Добре ще да е Ханко брат да внимава какво пише и да чете и разсъждава правилно прочетеното. Нищо не е разбрал от писаното над него! Ама ей така, да пише и той нещо. А тоя гологлав плужек, който скоро го гали папа по главата също да се скрие в дън земята-заедно с ПП, Герб, КУрнела, Възраждане и всички, всички водачи на листите... Гледаме как ни влачат към дъното.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар