Родители на протест срещу новия закон за социалните услуги

10 ноември 2019 11:12   1 коментар   2034 прочита
Снимка: Булфото
Снимка: Булфото


Снимка: Булфото

От социалното министерство са категорични, че промените създават по-достъпна система и отговарят по-добре на нуждите на хората

Родители от няколко града излязоха на протест срещу новия закон за социалните услуги. Шествието беше против текстовете, които влизат в сила от януари. Въпреки разяснението на правителството протестиращите твърдят, че законът дава твърде много власт на държавата и неправителствените организации.

От социалното министерство отхвърлят обвиненията. Те са категорични, че промените създават по-достъпна системата от социалните услуги и отговарят по-добре на нуждите на хората, а социалните работници ще работят така, че да оставят децата при своите семейства или ако са разделени, да ги връщат да живеят при своите майки и бащи.

"Всяко законодателство има нужда от някакво осъвременяване, но посоката, в която в момента това нещо се осъществява е изключително погрешна. Трябва да се направи огромна крачка назад и да се тръгне към просемейни и продетски политики", заяви един от протестиращите - Николай Дренчев.

"Социалните услуги не бива да са задължителни, платени и тези, които преценяват дали имаме нужда от тях да са тези, чиито джобове ще се пълнят от заплащането на тези социални услуги", коментира Цветелина, която също беше сред протестиращите.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
10 Ноември 2019 12:42 | До протестиращите
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Егати идиотите! Докога ще си измисляте разни малоумни каузи, лишени от разум, за да се намирате по площадите. Вие сте заплаха за собствените си деца. Вместо да ги гледате, се мотаете по улиците. А измислиците за Норвегия и децата, които ще ги откарват там, са върха на безумието.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар