"Ренесансов човек" и „най-добрият финансов анализатор на Балканите” влизат в битката за "Дондуков" 2

02 октомври 2016 10:35   1 коментар   3304 прочита
Снимка: bTV
Снимка: bTV


Снимка: bTV

За Жорж Ганчев това е четвърти опит

„Те не са от моята лига” – по този начин кандидат-президентът Жорж Ганчев коментира в студиото на „Тази неделя” другите си съперници за поста, които не са свързани с партийни централи. Ексцентричният бивш лидер на Българския бизнес блок и финансистът Кольо Парамов влизат в битката за „Дондуков” 2 категорично убедени, че не са поредната електорална екзотика от типа на Митьо Пищова и Радо Шишарката.

„Аз съм ренесансов човек, който е преподавал в „Итън” (в „Итън” чужденец никой не е преподавал, освен Жорж Ганчев!) (…) Такъв човек друг няма да има!”, заяви Ганчев, който изтъкна заслугите си като актьор, треньор по фехтовка и зет на „много важни жени в света”.

Той отбеляза, че сега е на 77 г. и именно на такава възраст Роналд Рейгън е влязъл в Белия дом.

Според Парамов кандидат-президентът е „единственият представител на политическата класа, която е удържала баланса на хоризонта на България”, което ще рече „да защитиш интереса на България в това кризисно време”. Бившият главен ревизор на БНБ подчерта, че е предрекъл банковата криза от 1996 г. година по-рано, но постът му в централната банка не е бил пряко свързан с търговските банки и не може да му се търси отговорност.

Сред другите любопитни моменти в биографията на кандидата за вицепрезидент са опита му като депутат от БСП и работата му като съветник на Бойко Борисов през първия мандат. Кальо Парамов уточни, че последното продължило само 5 дни, защото социолози посъветвали министър-председателя да се съветва с някой по-предвидим и по-подходящ за динамично променящата се ситуация. Ганчев не пропусна да отбележи, че неговото вице е „най-добрият финансов анализатор на Балканите”.

Ако бъдат избрани той обеща да работи за независимостта на трите власти и срещу „един над генералисимус”, който е отвъд обсега им (не стана ясно кого визира Ганчев, макар покойният вече бивш главен прокурор Иван Татарчев да беше заявявал, че над началника на държавното обвинение има само небе – б.р.).

Кольо Парамов очаква предсрочни избори и „национално правителство”, което да работи по 10 точки за развитието на страната.

„Ако не гласувате за Жорж, гласувайте за някой, на когото искрено вярвате”, призова Ганчев.

източник: btvnovinite.bg

1 коментар
02 Октомври 2016 16:55 | 555
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

По-добре за ЖОРЖ ГАНЧЕВ, отколкото за цецка цачева! Т. е. бойко борисов!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар