Рекорден брой заразени за 24 часа с COVID-19 и нова жертва, в София и Кюстендил е страшно

15 април 2020 09:07   1 коментар   14830 прочита


 Националният кризисен щаб за борба с коронавируса излезе с последни данни за заразените у нас по време на редовния брифинг в Министерски съвет. Новите случаи са 40, с които общо стават 735. За първи път в рамките на 24 часа у нас се отчитат толкова много нови заразени. От тях в болници са 14. Новата област е Ямбол. Активните лица са 585. София се оформя трайно като най-голямото огнище в България с 444 случаи.

Новите заразени тук са 29. Следва я Кюстендил. Тук само в един шивашки цех има 7 заразени, каза шефът на щаба ген. Мутафчийски. В Смолян и в Сливен за последните 24 часа има по двама пациенти, в Пловдив, в Става Загора, в Ямбол и в Хасково – има по един.

Три от новите заразени са деца на 6, 9 и 15 години. Още днес започва масов тест на цялото население в старозагорското село Паничерево, Селото, където бе заловен избягал от болница циганин с коронавирус, се намира под карантина от полунощ, а потвърдените положителни проби са общо 6 там.

"Явно случаят на избягалия заразен с коронавирус пациент в Стара Загора говори, че трябва да си вземем поука и да се предприемат по-сериозни мерки за охраняването на тези лица, така че на когелите е обърнато внимание. „Колегите вчера сами съобщиха каква е грешката – оставени са ключовете от вътрешната страна на вратата, ние сме сигнализирали до всички наши колеги подобни неща да бъдат сериозно проследявани и да не се допуска излизането на такива пациенти.

Трябва да има затегнат контрол“, подчерта ген. Мутафчийски. За последните дни са направени над 300 PCR проби. В София има 130 души в болница, от които 21 са в интензивно отделение. 24 са новите излекувани – 11 мъже и 13 жени. Средната им възраст е 47 години, а сред тях има 5 деца. От медицинския персонал са заразени 39, което е 5. 3%.

Имаме два нови случаи – санитар от ВМА и един от УМБАЛ „Александровска“. 105 вече са излекувани. Една жена от УМБАЛСМ „Пирогов“ на 59 години е починала. Тя е била с придружаващи заболявания и е била на апаратна вентилация в последните дни. Общо са 36 починалите на   Blitz. bg: 

1 коментар
15 Април 2020 17:14 | Петричанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе учениците ся като във ваканция, да не ги взимате да Ви пишат статиите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар