Равносметка! Хотелиери и ресторантьори: Българите спасиха сезона

21 септември 2020 06:58   2377 прочита


Хотелиери и ресторантьори: Българите спасиха сезона  

Летният сезон е почти към края си, затова е време за равносметка. Според хотелиери и туроператори именно българските туристи са тези, които спасиха летния сезон по нашето Черноморие. 

Благодарение на тях част от хотелите в най-големия морски курорт Слънчев бряг не обявиха фалити, а вилите и къщите за гости на юг успяха да запълнят капацитета си 100%, показва БНТ. 

На фона на пандемията от коронавирус от туристическия бранш все пак са доволни от Сезон 2020. Невъзможността да се пътува в чужбина и ограниченията в гръцките курорти, привлякоха най-вече българските и румънските туристи. 

Хотелиери в Слънчев бряг, които основно разчитат на чуждестранен поток от туристи от Великобритания, Израел и Русия, признават, че първите месеци са работили на загуба. 

В същото време повечето хотели в Поморие са работили на пълен капацитет, но и тук сезонът е започнал чак в средата на юли. 

На 10 октомври по Южното Черноморие е планиран последният чартърен полет. Според данни на Регионалната туристическа камара с 80% по-малко са чартърните полети за месец август в сравнение с миналата година. 

Туроператори отчитат, че само 20% от отменените резервации през този летен сезон са прехвърлени за следващата година. ПИК

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар