Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими 

16 май 2021 07:23   4 коментара   4176 прочита


 Време е да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. 

Това заяви президентът Румен Радев в коментар на темата за чистка в администрацията, в каквато беше обвинен вчера от ГЕРБ. 

 
По думите му това са рутинни процедури, сменят се хора на управленски нива. 
За два месеца е абсолютно наивно да се мисли, че може да се направи ревизия за 10 години управление, но новият кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина как се е управлявала България и където се установят корупционни практики, да бъдат показани и пресечени, каза държавният глава. 

Къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха, попита Радев пред журналисти и посочи, че миналата година само в ДАНС са били освободени над 50 души и тогава трябвало да се задават тези въпроси. 

"Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници", каза Румен Радев, помолен за коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София. 
 
Държавният глава е в село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно днес, в Дряновския манастир, президентът 

 dnes. bg 

4 коментара
16 Май 2021 08:38 | човек
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

А Вие, г-н Радев, къде бяхте тогава? Навярно не му беше времето да реагирате, защото не предстояха президентски избори като сега.


16 Май 2021 12:20 | jj
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

радев е путю заспал


16 Май 2021 12:22 | 111
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

радев да си отиде да лети а не да управлява БЪЛГАРИЯ


16 Май 2021 13:41 | Тенчо
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Генерал Румен Радев яко бърка в дупетата на герберастите. Свиквайте балъци.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар