Радев: Разследването на къщата на Борисов засяга не само него, но и България

26 февруари 2020 07:13   3 коментара   2279 прочита


Президентът Румен Радев коментира журналистическо разследване за пране на пари, което свързва къща в Барселона с Бойко Борисов. Според него случаят засяга не само премиера, но и България във вътрешен и международен план. Държавният глава коментира и влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната. 

Президентът Румен Радев увери, че няма нищо общо с появилата се информация в испанско издание за къща на премиера в Барселона. 

Румен Радев - президент на Република България: Напълно разбирам притесненията на министър-председателя, защото този тежък случай засяга не само лично него, той засяга България и във вътрешен и в международен план. Но не аз трябва да отговарям на тези въпроси, защото нямам никаво отношение към действията на прокуратура, на полиция, още по-малко на друга държава. 

Във връзка с разгорялата се дискусия за приемането на еврото, според Румен Радев важното е как страната ни ще стигне до тази цел. Подчерта, че от българските правителства зависи дали влизането в еврозоната ще бъде свързано с реална икономическа и социална интеграция или ще поражда недоверие. 

Румен Радев - президент на Република България: Затова очаквам от българското правителство много по-открита, много по-ефективна политика, която да върне доверието на гражданите в този процес. Според мен по тази тема експертния консенсус трябва да предшестват политическите декларации. 

По повод неяснотите кои енергийни проекти е коментирал в телефонния си разговор с президента Путин, Румен Радев уточни, че основанта тема е била цената на газа. Според него експертните преговори, които се водят досега, не дават желаните резултати. 

Румен Радев - президент на Република България: От 8 държави, които са обект на газовото дело между "Газпром" и ЕК, само България остана, която не получава намаление на цената. Реално ние плащаме почти два пъти по-скъпо за газ от Русия, това е недопустимо. И тук министър Петкова трябва да се замисли дали достатъчно добре си вършат работата и защо България изостава. 

Президентът се надява, че скоро страната ни ще получи желаното поевтиняване на газа. BNT.bg

3 коментара
26 Февруари 2020 09:55 | от Петрич
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Тоя като го видя ме хваща разтройство . По арогантен и нагъл тип не съм срещал в живота си. А съм на 65г - гласувах за него - кардинална грешка. Трябваше да е обединител на нацията - оказа се съвсем обратното . Поука- военните са много далеч от реалностите в живота - те са коне с капаци . все си мислех че има и исключения -АМА НЕ


26 Февруари 2020 12:24 | От друго място
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Добре си, че те хваща разстройство само като видиш тоя. Ами като видя и тиквата от Банкя, и Цв. Цв., и Караянчевата кукла, и Атанасовата сврака, ами Савеклийската смрадня... леле, леле-човек не може да излезне от кенефа!! Ама, че и ти НЕ си гласувал за Радев-и това е ясно. Има ли поне един Обединител на нацията след цар Борис III?!


28 Февруари 2020 12:10 | читател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И странно неадеквантия български президент резили България!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар