Първанов: Вот на недоверие е неуместен по време на избори

10 октомври 2016 10:08   1 коментар   2090 прочита
Георги Първанов твърди, че се готвят машинации за изборите. Сн.: БГНЕС
Георги Първанов твърди, че се готвят машинации за изборите. Сн.: БГНЕС


Георги Първанов твърди, че се готвят машинации за изборите. Сн.: БГНЕС

Вот на недоверие към кабинета е неуместен в рамките на кампанията за президентските избори, каза по bTV Георги Първанов.

Лидерът на АБВ смята, че това би било начин за отвличане на вниманието от президентския дебат и скриване на кандидат-президентите.

Подкрепа за искане на вот на недоверие към правителството за провал във външната политика започна да търси БСП. Към нея може да се присъедини ДПС.

Първанов имал информация, че се готвят машинации за предстоящия президентски вот, но допълни, че би я оповестил, когато има доказателства.

Той призова всички извън ГЕРБ да има диалог и единодействие, за да не се допуснат подобни машинации.

Първанов призна, че е разочарован от поведението на ген. Румен Радев. Бяхме застанали зад него, а той обърна гръб. Ние го подкрепихме мощно, далеч по-добре, отколкото в БСП, а той не се обърна да каже поне едно „Благодаря” и „Извинявайте”.

Първанов посочи, че не е разговарял нито с премиера Борисов, нито с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Ивайло Калфин ще стигне до балотаж, убеден е Първанов. Калфин е най-добрият дипломат от всички кандидати, доказал се е в сферата на икономиката и социалната политика, той е блестящ управленец от гледна точка на познаването на администрацията. В това отношение той е на две обиколки пред останалите, изтъкна Първанов.

Ако нямаше втори кандидат от България, Ирина Бокова щеше да спечели надпреварата за генерален секретар на ООН, убеден е Първанов.

Според него тезата, че новият шеф на организацията ще е жена от Източна Европа е стояла, докато Кристалина Георгиева не се е включила в състезанието.

Очевидно проучването на премиера е провал, защото класирането на Кристалина Георгиева е убийствено за България. То компрометира българската дипломация и идеята Източна Европа да има свой шеф на ООН, заяви лидерът на АБВ.

Росен Плевнелиев беше слаб президент. Той не защити нито един национален интерес, смята Първанов.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
10 Октомври 2016 13:01 | Кирил Т.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Г. Първанов обърна много отдавна гръб на българският народ, а сега говори пълни небивалици лъжи, и жажда за власт. Като президент не бе един от най-добрите но бе добър президент, но сега нещо обърка и нещо не е наред той сам си знае. Що се отнася до Калфин е бита карта, умен е като човек, но президент не може да стане на този етап. Няма нормален и почтен човек от всичките кандидати за президент. На където и да погледнеш само отвращение от лъжи. И така господин Първанов какво става със доходите на хората на българския народ, какво мислите по въпроса това е най-важното на този етап за да оцелее народа. Държавата ни е балон който може да се спука всеки момент.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар