Първанов призова за обединение на левицата

24 юни 2019 09:17   3 коментара   2909 прочита


Президентът между 2002 и 2012 г., а преди това - лидер на БСП, Георги Първанов призова за обединение на изпадналата в криза левица преди местните избори.

"Необходимо е, но дали е възможно, не зная", коментира Първанов, който след като напусна президентския пост не се върна в БСП, а създаде своя партия - АБВ. Той критикува сегашния лидер на БСП Корнелия Нинова, че се отказа от оставката вместо да се оттегли и да преодолее разединението в партията. "Имаме силово доказване на преимуществото на председателя. Дано имат скрит ход за обединение на левицата", каза той.

Запитан дали е възможно обединение около кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кметския пост в София, Първанов повтори предупреждението си към партиите да не я "задушават в обятията си". "Манолова е не само добър кандидат, но може да стане и добър кмет. Партиите трябва да действат предпазливо, защото партийна подкрепа може да изолира една силна кандидатура", добави той.

Бившият държавен глава изрази мнение, че вместо да купува изтребители и да инвестира в икономиката на САЩ, правителството би трябвало да ги вложи в българската икономика, в образованието и здравеопазването.

В отговор на въпрос дали сегашният президент Румен Радев е равноотдалечен от всички партии, Първанов отговори, че се забелязва единомислие с БСП, но без съгласувани действия. "Нека да бъде коректив и силно критичен (към управляващите - бел. ред), надявам се да не е по всеки повод, защото това обеценява критиките", препоръча президентът в годините 2002 - 2012.

Помолен за коментар за кариерата в енергетиката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Първанов отговори, че със сигурност той "има знания, които стратегически може да използва" и изрази надежда инвестициите му да са "за добро". Като пример за продължаваща кариера извън голямата политика даде пример със себе си: "И аз участвам в раждането на идеи - по темата за Македония, енергетиката и сигурността, продължавам да отстоявам позиции"./ .dnevnik.bg/

 

 

3 коментара
24 Юни 2019 16:24 | Баба
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Шопски, ти си един обикновен предател. От млад си беше слагач . Хайде, пътувай!


24 Юни 2019 17:04 | Злобил
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Късно е чадо!


25 Юни 2019 06:44 | ГЕОРГИЕВ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НАГЛОСТ! НЯМА И СРАМ ДАЖЕ! ДЕЛИ СЕ, ЦЕПИ СЕ И КАТО НЯМА ПРОКОПСИЯ ЗОВЕ ДАСЕ ОБЕДИНЯВАТ С НЕГО!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар