Прогноза: Кабинет на малцинството с подкрепа на ДПС и ОП

21 март 2017 09:42   1 коментар   2751 прочита
5 или 6 партии ще влязат в Народното събрание след изборите на 26 март, прогнозира социологически център. Сн.: Dir.bg
5 или 6 партии ще влязат в Народното събрание след изборите на 26 март, прогнозира социологически център. Сн.: Dir.bg


5 или 6 партии ще влязат в Народното събрание след изборите на 26 март, прогнозира социологически център. Сн.: Dir.bg

След изборите на 26 март ще бъде съставено правителство на малцинството с тихата подкрепа на ДПС или на Обединените патриоти.

Кабинетът вероятно ще просъществува, докато мине председателството на ЕС до средата на следващата година.

Това прогнозира по bTV социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Брюксел не би приел официално участие във властта на националисти, смята той.

От двете партии с най-много гласове ГЕРБ има повече потенциални партньори и именно те печелят от по-висока избирателна активност. При по-ниска БСП ще има повече проценти, коментира Павлов.

Най-много шест политически сили ще влязат в следващия парламент. Това показва последното проучване на Центъра за анализи и маркетинг сред 1012 пълнолетни граждани, проведено между 10 и 16 март. То е извършено без външен възложител и със собствени средства на Центъра.

Шестата политическа сила би била коалицията "Реформаторски блок – "Глас народен", каза Юлий Павлов.

Той е категоричен, че партията на Лютви Местан ДОСТ няма шанс да влезе в Народното събрание след тези избори. Неговата прогноза е, че формацията ще вземе под 100 хил. гласа от България и секциите в Турция.

Според проучването в следващия парламент ГЕРБ би получил 31,4 на сто от действителните гласове и между 81 и 90 депутати, "БСП за България" - 30, 7 на сто от действителните гласове и между 79 и 88 депутати, ДПС - 10, 4 на сто от действителните гласове - или между 26 и 31 депутати, Обединените патриоти - 9, 6 на сто от действителните гласове и вероятен брой народни представители между 24 и 29.

За "Воля" прогнозата е 6,1 на сто от действителните гласове или между 14 и 19 народни представители.

"Реформаторски блок - Глас народен" би получил 3,6 на сто от действителните гласове, което означава, че може и да не прескочи бариерата, но може и да попадне в НС и да има 10-12 депутати, смята Юлий Павлов.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
21 Март 2017 20:27 | Ай
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много ме дразни израза:"ЕС не би приел официално националисти във управлението... ". Кои са те, че да казват, да заповядват такова нещо. За тях волята на народа не значи нищо. Дали европейците/ЕС/ въобще ни признават за народ, или сме само необходима им територия? На мен например не ми харесва да има явни хомосексуалисти в управлението на толкова много европейски страни. Но това нищо не значи - народите явно си ги харесват и си ги избират. Подобни примери много... Но важен е принципа - ако искаш да те уважават, уважавай другите. Поради тази причина не мога да уважавам позиции като тази на ЕС за националистите в България. Подчертавам - не съм националист, но имам достойнство като българин.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар