Проф. Константинов: На изборите 2 в 1 ще гласуват само твърдите ядра, всички останали са отвратени

15 април 2024 22:39   3 коментара   3353 прочита


Избори 2 в 1 беше най-добрият вариант. Очаква се на тях да излязат да гласуват само твърдите партийни ядра, защото останалите са отвратени. Аз също съм отвратен, но ще гласувам. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов в ефира на NOVA NEWS.

Той обясни, че всеки избирател ще получи една или две бюлетини за гласуване в зависимост от избирателните му права за уседналост.

Ако искаме да гласуваме с машина, тогава най-вероятно ще получим една или две карти. Избирателят пристига и се идентифицира пред комисията и там се разбира дали има право да гласува и за европейските избори, допълни експертът.

По отношение на машинното гласуване проф. Константинов изрази мнение, че то не повишава доверието в изборния процес и уточни, че никъде в Европа не се гласува с машини.

Преди години ирландците си купиха машини за гласуване и ги изхвърлиха на другата година, защото в обществото им се водеше същият разговор като при нас. Ако машината се развали, няма кой да я поправи без пари или да я замени. Затова и никъде в Европа не се гласува с машини, коментира той.

3 коментара
16 Април 2024 07:57 | гражданин
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Всичките са маскари. Гледат как да откраднат милиони, а народът да пие по една студена вода.


16 Април 2024 08:39 | 66666
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И ние сме отвратени, но и от теб защото си гербаджийско куче


17 Април 2024 19:38 | Бай мангал
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От теб сме отвратени боклук скапан
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар