Проф. Христова: Радев има интерес от партия на Василев и Петков 

18 септември 2021 06:31   8 коментара   2685 прочита


 

  
Проектът на Асен Василев и Кирил Петков е свързан с президента. В това е убедена проф. Антоанета Христова. 
„Радев има интерес от тази партия. Те са много удобни, за да му дадат подкрепа на балотажа. Ако малко не му достига, трябва да се активират тези, които не гласуват. Припознавайки го, Петков и Василев ще заведат хора до урните, те да гласуват за този президент", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR политическият психолог. 

По думите й най-нормално е бившите министри да потърсят регистрирана политическа партия и да я припознаят. Това било редовна практика, но не се знаело доколко ще е положителна. 

Проф. Христова е на мнение, че двамата трябва да кажат кои са другите лица до тях, какви са политиките и зад какъв вид реформа застават, извън темата за преразпределението на пари. 

"Нормално е техният прагматичен стил да се хареса на избирателите. Могат да привлекат и мотивират част от тези, които не гласуват. Другата група са от сферата на "Демократична България", защото те до този момент са се идентифицирали с нея. Като антропология те имат асоциация с тази политическа формация", анализира психологът. 

 
"Трябва да се идентифицират къде са разположени в пространството. Започват с витиевати модели, добре звучащи, които се харесват на младите хора - с десни инструменти да постигат леви цели. Ако получат процентите, които им дават, те ще бъдат една от средните партии, които ще влязат в следващото Народно събрание, а такива ще има много", заяви проф. Стоянов пред Bulgaria ON AIR. 

Той подчерта, че за създаването на стабилна партия трябват стройни структури и кампанията изисква много средства - минимум 1, 5 млн. лв. 

"Ние изпълваме новия политически проект не със съдържание, а с очаквания", добави политологът. И уточни, че е важно кого Петков и Василев ще подкрепят официално за президент. 

Според проф. Росен Стоянов ГЕРБ много скоро трябва да обявят името на кандидата си за президент. 

"Той трябва да е приемлив за дясното пространство и "Демократична България", които заявиха, че ще имат собствен кандидат. Така, който и от двамата да отиде на балотаж, другият може да го подкрепи и само така да имат шанс срещу Радев", заяви политологът. 

Той очерта и профила на кандидата за президент - известна личност, която освен лични и професионални качества, трябва да има и политически качества. 

8 коментара
18 Септември 2021 07:20 | Стефанов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Професорке, какво всъщност е да си политически психолог? Вместо да изследваш предмета на тази наука, се държиш като пиар на Борисов. Мисля че, истинският учен трябва да е не непартиен/нека си гласува, но негласно/, а да е надпартиен. Вие използвайки науката прсто агитирате за една партия. Питам се, каква Ви е цената?


18 Септември 2021 09:31 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Преди 12години Бойко Борисов обикаляше Европа и Америка в търсене на висококвалифицирани специалисти. Малко българи се върнаха тогава. Румен Петков и баща му са едни от тях. Не на всеки му стиска да зареже сигурност срещу пълна неизвестност. Причините за тяхното разочарование сега не можем да ги приемем за достоверни защо ври от компромати от всички страни. Трябва да мине врем, да се успокоят страстите


18 Септември 2021 10:44 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

¹Първият, който вдигна вой срещу Кирил Петков беше Румен Петков, а Лупи се юрна да става президент и блокира неговата партия като евентуално употребена за изборите от Петков и Василев
Още в началото на прехода беше съсипана БСДП-най голямата в коалицията СДС. Лупи и Гоце социалдемократи. Запазена територия. Идиоти, още сме живи!!!
Та питам аз не горната политоложка, а баща и син Петкови как биха се отнесли към един ГЕРБ, доведен до ниво от преди 12 години?


18 Септември 2021 13:42 | До староселянина
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Изкуфял старец, гледай си доматите, политиката ти е чужда.


18 Септември 2021 16:20 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Разберете се със Стефанов кой е по-комуне.


18 Септември 2021 17:46 | До горния олигофрен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Най големите комунисти са герб, начело с цар тиква от Банкя - дългогодишен член на бкп.


19 Септември 2021 04:57 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Внуците на три дупнишки рода са в основата на партията, която днес става факт. Мога ли да не им пожелая успех?!


19 Септември 2021 10:09 | Стефанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Камък ми падна от сърцето, о анонимний старогражданино. Липсваха ми гениалните ти съждения и елегантен начин на изразяване. Един съвет, ако позволиш - захвани се с политика. Да знаеш, идва ти отвътре. Може и харизма да имаш. Нещо като един "квартален " Бойко". Дори не е необходимо да попрочиташ нещо различно от "Винету". Направо гениално боравиш с понятията - смело, все едно си ги измислил ти. И последно - правиш предположение и в следващия момент говориш за него, като за факт. Убедено, с плам. По партийно му. По герберски.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар