Проф. Аргирова посочи с точност до дни кога ще дойде пикът на заразата COVID-19 у нас

25 март 2020 09:34   1 коментар   9328 прочита


Членът на Медицинския съвет към МС не знае нищо по отношение на влиянието на нурофен върху коронавируса

"Не съм виждал тази имитация. Цялата работа не е в извършването на теста, а в неговата интерпретация". Това заяви в ефира на Нова тв. проф. Радка Аргирова, член на Медицински съвет към МС, във връзка с нова измама в интернет, в която анонимни търговци продават тестове за COVID-19. "Този тест изследва и потвърждава наличие на антитела, на тях им трябва време да се образуват. Ако вчера си се заразил, не може днес да имаш антитела. Не знам тези тестове до каква степен дават верен резултат.

На бързите тестове може да се доверяваме с известна договорка за интерпретация", изрази мнение проф. Аргирова. Проф. Аргирова каза още, че алгоритъмът за масовия скрининг е написан и е вече в компютъра ѝ. "Там е написано какъв вид лица могат да бъдат изследвани - например такива с грипоподобни симптоми. Може да има антитела, когато е прекарана инфекция преди 6-7 дена", обясни още тя.

Членът на Медицинския съвет към МС заяви, че не знае нищо по отношение на влиянието на нурофен върху COVID-19. "Не мога да кажа със сигурност, но до колкото разбирам, хлорохинът няма ясен ефект", добави тя. Експертът изрази мнение, че изработването на ваксина срещу коронавирус ще отнеме повече от година, година и половина. Пикът ще дойде в първите дни на месец май, смята специалистът.

blitz.bg

1 коментар
25 Март 2020 16:55 | ivan chonev
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А не е ли по-добре просто да ги заключат вкъщи подобни "гадатели" и да им спрат интернета, за да не всяват ненужна паника. След месец Май, хората само ще си спомнят за ужаса от COVID-19.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар