„Продължаваме Промяната” не се явиха на консултациите при президента

27 юни 2022 13:17   4 коментара   4480 прочита


Срещата трябваше да започне в 13:00 часа

От „Продължаваме Промяната” не се явиха в обявения час за първата консултация при президента за съставяне на правителство. Тя трябваше да започне в 13:00 часа. 

Към този час няма все още представители на партията в Президентството. По информация на NOVA вероятно те изобщо няма да не се появят. Като мотив депутати са посочили актуализацията на бюджета, която се гледа на второ четене в комисия. 

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за формиране на нов кабинет в рамките на настоящия парламент.

По-късно от пресцентъра на държавния глава съобщиха, че в президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме Промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство, в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност, отбелязват от президентството.

4 коментара
27 Юни 2022 14:06 | Благоевградчанка
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Тия разбойници да се махат по-бързо, че така разбутаха България


28 Юни 2022 09:25 | Т
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А бачо ти Боко направо я разпадна Българията за 12 години. Скоро, ако искате, може да ви погребе и замаже с вечния му долнокачествен асфалт. И без това се сили пак да почне с тея тъпотии. А, честито ви!


28 Юни 2022 12:37 | джоро
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Т, защо лъжеш?! бойко остави няколко милиарда във фиска! и при него икономиката си вървеше! справи се повече от отлично по време на ковида! а откакто тия взеха властта, всичко спря! строежа на магистралата спря! милиарди изчезнаха! сега са обидени и се сърдят на президента и затова пратиха оставката по куриер и не отидоха на консултации!


29 Юни 2022 07:57 | Т
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какво вървеше?? Ремонт на ремонта на ремонта..... и никой не ти казва кое къде отива- това ли вървеше??? Май само ти ги виждаш тези работи, защото така ти се иска или играеш с тях. И къде е отличното справяне с ковида? При ГЕРБ не изчезнаха ли милиарди за толкова години, даже петорно повече изчезнаха. Май ти нещо лъжеш, нещата се виждат и от самолет какви са.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар