При тежки условия 6-и ден търсят изчезналия Мирослав

01 ноември 2016 10:15   2 коментара   2030 прочита
Кризисният щаб определя новите терени, в които ще бъде търсен Мирослав. Сн.: bTV Media Group
Кризисният щаб определя новите терени, в които ще бъде търсен Мирослав. Сн.: bTV Media Group


Кризисният щаб определя новите терени, в които ще бъде търсен Мирослав. Сн.: bTV Media Group

Акцията по издирването на 34-годишния програмист Мирослав Късовски в Стара Планина бе възобновена тази сутрин при тежки условия.

Кризисният щаб, който се ръководи лично от началника на отбраната ген. Констатин Попов, създава организацията и се определят новите терени, които ще бъдат обходени, съобщи пред "Фокус" кметът на Калофер Румен Стоянов.

Младият мъж изчезна в района под връх Ботев. Последната връзка с него е била на 26 октомври, когато той се е обадил на майка си, за да й каже, че ще изкачи върха и след това се прибира. Ден по-късно роднините му подават сигнал, че е в неизвестност. След заповед на премиера Бойко Борисов вчера в издирването на Мирослав се включи и армията.

Румен Стоянов съобщи, че се работи по картите по посочената клетка на мобилния оператор, за определяне на приблизителното място, откъдето Късовски последно се е обаждал, но теренът е много силно пресечен там и не може да се установи с голяма точност.

„Никой не може да каже дали има шансове да се открие жив Мирослав Късовски, но се надяваме. Неговите близки казват, че той не е човек, който рискува, има опит и затова се надяваме”, добави той.

По думите на калоферския кмет, в момента времето в Балкана е лошо. Условията са тежки, а температурата е минус 11 градуса. Спасителната акция се провежда на над 2000 метра височина.

"Балканът е побелял целият, не може да се определи дали е сняг, или само мъгла. Условията ще са тежки там. За тези дни спасителите са свършили доста работа. Допълнението с войска от вчера и днес се надяваме да даде резултат”, каза още Румен Стоянов.

източник: dnes.dir.bg

2 коментара
01 Ноември 2016 17:02 | Баба
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Началникът на отбраната на България ръководи акцията.....?


01 Ноември 2016 19:06 | Център
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е ПА ЧОВЕКО Е ПУКНАЛ ОТ СКУКА, НЕКА СЕ РАЗТУШКА МАЛКО ПО ПАЛАТКИТЕ! И без това Генерало ке го уволни като стане Президент!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар