Премиерът Борисов: Отпускаме 46, 4 милиона лева за допълнителни дози ваксини срещу COVID-19 и осигуряваме условия за изплащане на допълнителните 1000 лева за работещите на първа линия и след 30 април

08 април 2021 09:05   1 коментар   1449 прочита


  

 

Правителството отпусна 46, 4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от „Пфайзер/Бионтех“. Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози. „Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. 
Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т. г. 
„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен че премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус. 
 

1 коментар
08 Април 2021 10:34 | Ханко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Оставка, съд и затвор за грабителите на България - герб и дпс.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар