Премиерът Борисов: Март ще е критичен

28 февруари 2021 07:31   2 коментара   2314 прочита


 
"Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува. Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно", това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини тази вечер. 

Премиерът Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват. 

 

"Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия", увери премиерът. 

Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна правителство и то с максимално голямо съгласие. "Защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как да върнем тези 3%. ", заяви премиерът. 

Министър-председателят акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството. 

В Чирпан премиерът Борисов разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час. 

 

 

2 коментара
28 Февруари 2021 08:23 | Киро
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Палячо, палячоооо!


28 Февруари 2021 09:22 | Йоан
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

A април отиваш в затвора.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар