Премиерът Б.Борисов с обръщение към българите за удължаването на извънредното положение 

02 април 2020 07:33   2 коментара   4463 прочитаПремиерът Бойко Борисов направи обръщение към сънародниците си заради увеличаващите се случаи на коронавирус у нас и необходимостта извънредното положение да бъде удължено. 

Уважаеми сънародници, 

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората.

Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения – са възрастните и хората с хронични заболявания. 

Следим всичко, което се случва в другите държави – какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т. н. Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение.

Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г. 

Колкото и да е тежък моментът, съм сигурен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния ни начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря Ви за усилието, заедно ще се справим! 

2 коментара
02 Април 2020 09:26 | ��������РИКО
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Премиерът Бойко Борисов послушно спазва наредбите на своите господари (акционерите на ФРС на САЩ- Господарите на Парите). В ролята на мерионетки се намират и всички Европейски страни. Господарите на Парите смянат съществуващия финансово икономичен модел за това е необходимо икономиките на всички страни да спрат да работят- за целта използват изкуствено създадения и пуснат от тях Коронавирус с помоща на който ще се приемат и нови закони ограничаващи правата на населението, тотален контрол, принудителна ваксинация, чипизиране и преминаване към цифрови пари. Да ни е честит Новия Световен Ред, където спород Господарите на Парите населението трябда са се съкрати от 7, 4 милиарда до 1 милиард от които 1 милион ще бъде англосакско- еврейската елита а останалите 900 милиона подържаш персонал, чипирани роби без права.


02 Април 2020 10:09 | �������������-����������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТОВА КОЕТО ПИШЕШ КОЛЕГА Е САМО ЗАМИСЪЛ НО НЕ Е ОСЪЩЕСТВИМ ТОВА Е УТОПИЯ СЪЩО КАТО КОМУНИЗЪМА И ДЕМОКРАЦИЯТАНА .ДОКАЗАНО Е, ЧЕ ПЛАНЕТАТА МОЖЕ ДА ИЗХРАНВА 12 МИЛИАРДА БЕЗ ПРОБЛЕМ НО ПРИ РАВНОМЕРНО ИЗРАСХОДВАНЕ НА РЕСУРСИТЕ. ДА ДЕЙСТВИТЕЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ ТОЗИ ВИРУС НЕ Е МУТИРАЛ ОТ ПРИЛЕПИТЕ В КИТАЙ, А Е ПУСНАТ НАРОЧНО ОТ ТЕЗИ ИЗРОДИ КОИТО КАЗВАТ КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ НЕ. А ТЕ САМИТЕ НЕ СА НИТО БОГОПОМАЗАНИ, НИТО НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА. ТОВА СА ЕДНА ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО СА С УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕНИЕ И В НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ, ВЪОБРАЗИЛИ СИ, ЧЕ ЩЕ КОМАНДВАТ СВЕТА. ТЕ СЪЩО СА СМЪРТНИ И ЩЕ УМРАТ КАТО НАС САМО ЧЕ МАЛКО ПО-КЪСНО, АКО СЕГА НИ УБИЯТ. ТАКИВА ХОРА КАТО ТЯХ СЕ ПРЕРАЖДАТ НО В ТУБИФЕКСИ-ТОВА СА НАЙ-МАЛКИТЕ ЧЕРВЕЙЧЕТА В СВЕТА. ТАЯ МУТРА НА СНИМКАТА ПО -ГОРЕ Е ЖАЛКА И ОТВРАТИТЕЛНО ГНУСНА. КАТО ГО ВИДЯ ЗАПОЧВА ДА МИ СЕ ПОВДИГА И ЩЕ ПОВЪРНА. БЛЬОК ПОВЪРНАХ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар