Правителството ще предложи минималната заплата да стане 650 лв. от 2021 г. 

26 септември 2020 08:14   3 коментара   2268 прочита


 

Социалният министър Деница Сачева съобщи, че правителството ще предложи от следващата година минималната работна заплата да стане 650 лева, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство, цитирани от "Топ Новини". „Не само не допуснахме скок на безработицата, но и не позволихме сериозен спад в доходите“, заяви Сачева на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич. 


„60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в действие. Приложението ѝ показва и тенденция за „изсветляване“ на бизнеса“, посочи тя. По думите ѝ новият дизайн на мярката е значително по-облекчен и разширен като сектори и възможности. В следващите месеци основен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като съвместно с Министерство на икономиката се договаря грантова схема за 100 млн. лв., насочена към осигуряване на безопасни условия на труд. 

 „Основен фокус в новия програмен период на ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица“, посочи още Деница Сачева. „Новата тема, по която ще се работи в следващите години, е сребърната икономика. Предстои да се уточни видът на интегрираните здравно-социални услуги за хората над 60-65 г., употребата на технологии и развитието на предприемачество за възрастните хора“, завърши тя. 

3 коментара
26 Септември 2020 12:28 | Стефанов Йю.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Две неща - първо, цитирате Сачева, Бойко на снимката. И второ - за заплатите добре/евентуално от 2021 година повишение/, а защо не коментирате 4--те процента увеличение на пенсиите в Румъния? И това при положение, че пенсионерите у нас имат по-голяма изборна тежест от работещите... Пълна тъпотия, да им се чуди човек...


26 Септември 2020 20:52 | Иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нека депутатите да живеят с тези смешни 650лв. ние сме най мизерната държава в Европа. всички ни се смеят


27 Септември 2020 00:28 | Дони
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Според цар тиква сме най добре в Европа, та даже и в света.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар