Правителството е осигурило 2. 5 млн. ваксини срещу COVID-19 – веднага щом бъде регистрирана ваксина

23 октомври 2020 08:07   1 коментар   2524 прочита


Правителството гарантира, че България ще получи 2 милиона и 500 хиляди ваксини срещу коронавирус, когато ваксината се регистрира. Очаква се това да стане към края на годината, заяви в Плевен заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, цитиран от БНР. 

Сключен е договор за ваксините, съобщи той на организираната в града среща с лекари и представители на здравни институции. 

"Една от големите компании, която прави такива биологични лекарства като ваксини е много напреднала и очакваме към края на годината. Правителството гарантира държавата ни да получи 2 милиона и 500 хиляди ваксини. " - увери д-р Пенков. 

 "Също така се полагат големи усилия за осигуряване на всички необходими лекарства в болниците за лечение на хората и отделно подсигуряване на целия есенно-зимен сезон с лични предпазни средства", добави той. 

По думите му, едно от най-важните неща е да има превенция на заболяването. 

"Тогава, когато ваксината се регистрира за първи път, ние сме сигурни, че вече имаме договорени и гарантирани 2, 5 милиона. Второ, очаквам до 20-25 дни да получим първата голям пратка с лекарства за коронавирус. Правителството одобри средства и одобри договор, който трябва да се сключи с компанията. " - посочи д-р Пенков. 

1 коментар
23 Октомври 2020 12:19 | Стефанов Йо.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Като че ли ни стана навик да купуваме нещо, което евентуално ще бъде направено. Примера с американските самолети, сега с ваксините. Я най-добре да си запазим и ваксина за примерно КОВИД-25. Нищо че го нтяма. Ама ако го отима ще сме първи, нали?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар