Последни новини за мистериозната смърт на известния наш актьор в Лондон

06 септември 2021 09:36   1 коментар   5303 прочита


Тялото на 43-годишния възпитаник на НАТФИЗ бе намерено безжизнено в апартамента му в британската столица преди седмица

Днес правят аутопсия на тялото на българския актьор Ангел Генов, който почина при неясни обстоятелства преди седмица в Лондон, за да се установи причината за смъртта му, съобщи пред Нова телевизия посланикът ни в британската столица Марин Райков, пише Блиц.

43-годишният възпитаник на НАТФИЗ не отговарял на телефона си два дни, което станало причина приятелите му да разбият вратата на жилището, в което актьорът живеел. 

Ангел Генов е син на известни актьори - Нели Монеджикова, позната от сериала на Нова "Ол Инклузив" и Антоний Генов (1950-2006), когото ще помним с ролята на Панайот Волов във филма "Записки по българските въстания". Роден е на 26 януари 1978 г., завършва НАТФИЗ в класа на Надежда Сейкова със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър".

Играе на сцената на театър "Българска армия", докато заминава за Лондон, за да постъпи в актьорската школа MetFilm School. Посещавал е също Международна лятна театрална школа в Москва с художествен ръководител Александър Калягин. Носител е на две награди "Икар" - за дебют за ролята на Алън Стренг в "Питър Шафър", постановка на Старозагорския театър, и за поддържаща мъжка за Панталоне в "Принцеса Турандот" от Карло Гоци. Има роли в киното, една от тях е във филма "Котка в стената" на Мина Весела Казакова.

Съболезнования в социалните мрежи изказаха много колеги и приятели на Ангел Генов.

"Сбогом, Ангел Генов! Лек път нагоре", написаха от Съюза на българските артисти. "Деликател, чудесен, разкошен човек и актьор. Лек път, Аче", сподели и режисьорът Йордан Славейков Тодоров, а колежката му Красимира Кузманова написа: "Светла да е паметта му! Поклон!".

В съболезнованията под публикацията на съюза се включиха още Мая Бежанска: "Светъл да е пътят ти, Аче", Ненчо Балабанов: "Не мога да повярвам! Светъл път, Аче! Поклон!", Койна Русева: "Аплодисменти", Симеон Владов: "Искрени съболезнования на близките и приятелите му! Толкова е тъжно... Светла да е паметта му!", Вяра Табакова: "Сърцето ми е разбито! Бог да прости светлата му душа", "Не мога да повярвам! Играхме заедно в пиесата на Теодора Димова - "Кучката", неговият дебют в театър "София", направи силна роля, защото беше много талантлив! Къде се разбърза, момче!!! Светло да ти е!", написа и писателката и дъщеря на Димитър Димов - Теодора Димова.

1 коментар
06 Септември 2021 18:30 | Съболезновалия
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А бе Струма. камбитова! "Днес правят аутопсия на тялото... " Това ли е "последната новина"? А утре, когато оповестят резултатът какво ще пишете?! Надолу статията ви е повторение на всичко писано до сега. Само да си пълните "страниците" с повтарящи се клюки.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар