Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ

16 февруари 2020 09:01   3 коментара   2384 прочита


 Полският министър на външните работи Яцек Чапутович на конференцията по сигурността в Мюнхен заяви, че Русия представлява сериозна заплаха за западните интереси. Той каза това на брифинг, коментирайки думите на френския президент Еманюел Макрон, че санкциите, наложени на Руската федерация, не са довели до резултати и сериозно са навредили на самите европейци, цитира думите му TACC.

 
Франция поиска по-тесен диалог с Русия, а не конфронтация
"Ние не споделяме тази позиция. Ние вярваме, че санкциите трябва да се запазят. Докато Русия не се върне по пътя на спазването на международното право, ние трябва да работим заедно, за да я принудим да направи това, поне да покажем недоволството си. Тези изявления са преждевременни", счита Чапутович.

"Смятаме, че Русия е много сериозна заплаха, че е сериозен играч, действащ в ущърб на интересите на Запада, в ущърб на демокрацията. Ето защо Европа и Европейският съюз трябва да се обединят тук с други държави, предимно със САЩ", смята полският външен министър, пише агенция "Фокус".

Руският министър на външните работи Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен призова за прекратяване на култивирането на фантома за „руска заплаха“ и създаване на диалог по въпросите на сигурността в Европа, основан на „принципа на неделимостта на сигурността“, който е залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Парижката харта за Нова Европа от 1990 г. и декларацията на срещата на върха на ОССЕ в Астана за 2010 г.

Според руския министър кризата на доверието рязко се усеща в европейските дела. "Ескалацията на напрежението, разширяването на военната инфраструктура на НАТО на изток, безпрецедентният мащаб на ученията по руските граници, изпомпването на бюджетите за отбрана извън всякаква мярка - всичко това поражда непредсказуемост. С тези оръжия се създава структура на противопоставяне от времето на Студената война, отбеляза Лавров.

 .dnes.bg/ 
 


Още за: Полша   Русия   САЩ   Още от: България и свят

Принтирай статия
3 коментара
16 Февруари 2020 09:22 | ��������ИВАН
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Правителствота в Полша както и България са марионетки на англосаксите. Бойко тича да ги моли да построят още една военна база у нас за да им се хареса и да го покрепят. В Европа се вдигна скандал преди година, много страни не знаеха, че американците тихомълком са доставили ядрено оръжие на техните бази. Каква е гаранцията, че няма и у нас или няма да доставят.. обикновените хора нищо няма да разберат а Русия ще бъде принудена да нацели свои ядрени ръкети към нас - както в момента е в Полша, защото тъпаците разположиха там американски ПРО.


16 Февруари 2020 14:09 | zapoznat
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Тия ИДИОТИ шляхти да си налегат парцалите, щото пак ще има лагери и тогава и хамериканшите няма да им помогнат! Най-много да ги снабдят с транспортни чували или с инструкции за наторяване..... ИДИОТИТЕ ще си спомнят за какво иде реч!


16 Февруари 2020 17:26 | �������������-����������
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

МРЪСНО ПРОДАЖНО ЕВРЕЙСКО ПЛЕМЕ Е ПОЛША. НО ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА РУСИЯ ДА ГИ ОСВОБОДИ КАТО НАС. ЩЕ ИМ ВЗЕМАТ ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ И БОГАТСТВАТА ВСИЧКО ЩЕ ЗАМИНЕ ЗА КРАВАРНИКА КОЧИНАТА САЩ И ТАКИВА РЪКОВОДИТЕЛЕ УМНИЦИ ЩЕ ГИ ЗАХВЪРЛЯТ НА НАРОДА СЪЩО КАТО ПРИ НАС. ТОЗИ НЕЩАСТНИК Е СЪЩИЯ КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ. ГОВОРИ НЕСВЪЗАНИ РАБОТИ САМО ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ И ДА НАПРАВИ СВИРКА НА ГОЛЕМИЯ ИЗРОД И УБИЕ ФАЩ КРАВАРСКАТА СЛАБА ДЪРЖАВА. ТОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТОВА ИМ Е ПОЛИТИКАТА. А ТЯ Е ДА ГРАБЯТ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар