Почина Сашо, не можа да дочака изкуствено сърце

02 юли 2014 00:53   1 коментар   6132 прочита
Четвъртък, 26 юни. Александър при последната си среща с екипа на “Труд”.
Четвъртък, 26 юни. Александър при последната си среща с екипа на “Труд”.


Четвъртък, 26 юни. Александър при последната си среща с екипа на “Труд”.

Почина Александър Михайлов (45 г.), който спешно се нуждаеше от изкуствено сърце, защото бе в последната степен на сърдечна недостатъчност. Това съобщи днес през сълзи приятелката му Гюлкибар Юзеир пред "Труд".

Вестникът ни разказа за тежкото състояние, в което се намират Сашо и Йосиф Йосифов (65 г.), на 9 юни т.г. Единственият им шанс за живот бе имплантиране на изкуствения орган, но здравната каса покрива едва 50 000 лв. от цената му, която е 168 000 лв. А за двамата е непосилно да доплатят разликата. Затова чрез "Труд" и куп писма те се обърнаха за помощ към НЗОК и здравното министерство. Но те не им помогнаха. Сашо си отиде. Същата участ заплашва и Йосиф.

"Ще съдим държавата в Страсбург, няма да оставим нещата така", каза вчера Гюлкибар. Самата тя страда от множествена склероза.

"Договорът между НЗОК и лекарския съюз определя да превеждаме по 50 000 лв. за изкуствено сърце. Ако дадем повече, Сметната палата ще ни санкционира", коментираха днес от НЗОК. От здравното министерство така и не отговориха дали ще помогнат на Йосиф. Още 8 българи са със същата съдба. Във всички страни от ЕС здравните фондове плащат 100 % изкуствените сърца.


Още за: сашо   сърце   държава   Още от: България и свят

Принтирай статия
1 коментар
03 Юли 2014 14:19 | Гюлкибар Юзеир
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Започнахме подписка, който Ни подкрепя и не се страхува и мисли за бъдещето си и бъдещето на децата си да ни подкрепи тук и на имейл : g. [email protected] bg може да се обади на 0876557715 за да предоставим подписката и да се подпише лично. Името АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МИХАЙЛОВ ще се запомни винаги за сърдечно болните.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар